Zvornička Drina ima novu ekipa, a ambicije stare

Drago Gajić
Zvornička Drina ima novu ekipa, a ambicije stare

Zvornik - Ekspedicija Drine, u kojoj su 23 fudbalera, već šest dana nalazi se na pripremama u Krupnju, gdje će boraviti do 28. jula.

Tokom ljeta u ekipi je došlo do velikih promjena jer je iz Zvornika otišlo deset igrača, a mladi Srđan Damjanović nije se odazvao na početak priprema. Trener Veljko Cvjetinović zadovoljan je uslovima za treninge i zalaganjem fudbalera.

- Imamo dobre uslove za rad jer se teren nalazi blizu hotela u kome boravimo. Svi igrači su zdravi izuzev Aleksandra Ilića, koji ne može da radi punim kapacitetom. Odigrali smo na putu za Krupanj utakmicu sa Loznicom koju smo izgubili rezultatom 3:4. U planu je da odigramo još četiri utakmice do početka prvenstva. Iako je u ekipi došlo do velikih promjena, optimista sam i vjerujem da ćemo, ako se dobro pripremimo, opet imati respektabilan tim koji će se boriti za sam vrh tabele - naglasio je Cvjetinović.

Zbog brojnih odlazaka uprava Zvorničana nije sjedila skrštenih ruku i već je dovela osam novih fudbalera, a u planu je da stignu još najmanje trojica.

- Situacija je na prvi momenat djelovala dramatično jer su nam otišli kvalitetni i iskusni igrači. Međutim, sa ovom osmoricom novih i sa onima koji će stići imaćemo opet mlad, ali dovoljno iskusan tim. U narednim danima trebalo bi da nas pojačaju po jedan odbrambeni fudbaler, napadač i kvalitetan golman. Od pojačanja koja su do sada stigla, najviše očekujemo od Ivana Ninića i Aleksandra Ilića, koji ima bogato internacionalno iskustvo, i koji bi mogli da čine prevagu u timu. Najbitnije je da se dobro pripremimo i da nas povrede mimoiđu - dodao je Cvjetinović.

Sljedeći protivnik Zvorničana je imenjakinja, Drina iz Ljubovije, a ovaj meč igra se danas. Poslije toga rivali će biti Rađevac iz Krupnja (29. jul), Budućnost iz Pilice (1. avgust), a generalna proba pred početak prvenstva i susret sa Rudar Prijedorom zakazana je za 4. avgust protiv Podrinja iz Janje.

Odlasci i dolasci

Drinu je ovog ljeta napustilo deset fudbalera. To su: Nikola Vasiljević, Aleksandar Kikić, Danijel Ćulum, Radovan Vasić, Jovan Vićić, Ermin Musić, Samir Avdić, Nemanja Dragutinović, Miroslav Dukić i Ognjen Stjepanović. Do sada je stiglo osam novih imena: Aleksandar Ilić, Ivan Ninić, Saša Trifković, Siniša Jevtić, Veljko Mitrović, Filip Blagojević, Mladen Lukić i Luka Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana