Звјездан Мисимовић: Завршио сам с Ћиром

Славко Басара
Звјездан Мисимовић: Завршио сам с Ћиром

Моја сарадња са селектором Мирославом Ћиром Блажевићем је завршена.

Ово је јуче за "Глас Српске" у телефонском разговору из Њемачке истакао фудбалски репрезентативац БиХ Звјездан Мисимовић. Једини Србин у стартном тиму БиХ оптужен је од времешног селектора у загребачким медијима да је издао репрезентацију јер је играо за Волфсбург првенствени дуел у суботу против Нирнберга, а за реванш баража с Португалијом је био повријеђен. Чак је "тренерски шарлатан" рекао и да је српски лоби у ФС БиХ онемогућио БиХ да оде на Свјетско првенство.

- Срамота је и уопште, безобразно ако је селектор изјавио тако нешто. То нема никаквог смисла. Имао сам проблем с кољеном, повреду сам зарадио у Лисабону на првој утакмици. Не знам о чему је говорио Блажевић.

* ГЛAС: Како коментаришете чињеницу да сте, ипак, играли за Волфсбург?

МИСИМОВИЋ: У сриједу увече нисам био спреман за наступ, то је показао и преглед. A до меча мог клуба у Бундеслиги је од повреде прошло седам дана, осјећао сам да могу да заиграм и изашао сам на терен. Не видим шта је ту спорно. Меч у Зеници сам гледао с трибина јер се нисам добро осјећао.

* ГЛAС: Ко је тај српски лоби о којем селектор прича, ко Вас је уцијенио да не играте за БиХ реванш баража?

МИСИМОВИЋ: То треба да питате Блажевића, стварно не знам о чему се ради.

* ГЛAС: Селектор Блажевић Вас је послије Лисабона оптужио да сте главни кривац за пораз и да сте лошом игром проузроковали парне картоне Емира Спахића, Елвира Рахимића и Самира Муратовића. Како то коментаришете?

МИСИМОВИЋ: Прије свега, професионалац сам и свјестан сам чињенице да сам у Португалији одиграо лоше. Неке ствари не треба рјешавати преко јавности, путем медија. Aли, очигледно је да Блажевић тражи алиби. Ми у двије утакмице баража нисмо постигли гол. Португалија је била много боља и заслужено прошла на Мундијал.

* ГЛAС: Очигледно је да између Вас и селектора постоји "кратак спој" који је кулминирао пред меч у Зеници?

МИСИМОВИЋ: То што је између нас двојице не бих да износим у јавност. С њим више нећу сарађивати. Стојим и даље на услузи Савезу, репрезентацији, али у оваквим условима...

* ГЛAС: Блажевић вам је скинуо и капитенску траку, избацио је Србе из репрезентације, створио је једнонационални тим. Све се "ломило" преко Ваших леђа?

МИСИМОВИЋ: Рекао сам да о томе не желим да водим полемику путем медија. Једноставно на такве ствари немам коментар.

* ГЛAС: Ипак, много тога није штимало у репрезентацији, све се крило иза паравана звани бараж. Је ли тако?

МИСИМОВИЋ: Ништа се сакрити не може. Док је Блажевић селектор себе не видим у репрезентацији.

* ГЛAС: Нисте једини који сте то рекли, прије Вас се огласио и Бранимир Бајић?

МИСИМОВИЋ: Причам вам само у своје име.

Чека принову

* ГЛAС: Да ли ћете до Нове године доћи у родну Градишку?

МИСИМОВИЋ: Тешко, супруга треба да се породи 15. децембра, тако да с нестрпљењем чекамо принову у породици. Породица ми је, наравно уз фудбал, на првом мјесту.

Забрана уласка у ложу

Звјездану Мисимовићу је био забрањен улазак у свечану ложу на трибинама стадиона "Билино поље" пред утакмицу БиХ - Португалија. Њему је при уласку на стадион помогао секретар Судијске организације ФС БиХ Салем Пролић, који је тако изазвао бијес осуђеног генералног секретара Муниба Ушановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана