Zvijezdi 09 prijeti suspenzija zbog duga za Vojnovića

Siniša Kotaraš
Zvijezdi 09 prijeti suspenzija zbog duga za Vojnovića

Bijeljina - Osvajanjem četiri boda u posljednje dvije utakmice fudbaleri Zvijezde 09 su znatno popravili svoje šanse za opstanak, ali se premijerligaš iz etno-sela Stanišići iznenada ponovo suočio s problemima.

Naime, Disciplinska komisija FS BiH donijela je odluku da Zvijezda 09 mora isplatiti 17.750 maraka Slobodi iz Novog Grada. Radi se o dugu po osnovu treniranja Aleksandra Vojnovića, a shodno odluci Komisije za status i transfer igrača OFS Bijeljina. Prema istoj odluci, Zvijezda 09 je dužna da ovaj novac uplati na račun Novograđana najkasnije do utorka, 30. aprila, inače im prijeti suspenzija odigravanja prvenstvenih i utakmica Kupa. Međutim, u taboru Zvijezde 09 tvrde kako je u pitanju nesporazum jer su oni sve svoje dugove, pa tako i ovaj prema Slobodi, na vrijeme isplatili.

- Očigledno je u pitanju neki nesporazum. Slobodi smo dug u cjelokupnom iznosu izmirili još prije 25 dana i zaista ne znam odakle je došla ova informacija. Očigledno je da neko pokušava da nas izbaci iz ravnoteže u finišu prvenstva, kada se borimo za opstanak u društvu najboljih - istakao je prvi čovjek kluba Boris Stanišić.

S druge strane, član Disciplinske komisije FS BiH Goran Kosorić ističe kako nema nikakve greške, te da sve obaveze moraju na vrijeme biti izmirene.

- Ako smo mi, kao komisija, obavezali klub da izmiri svoje obaveze, onda to mora da se uradi, bez obzira na to o kome je riječ. A ukoliko je Zvijezda 09, kako oni tvrde, izmirila taj dug, onda moraju da dostave dokaz. Do sada nismo imali problema sa ekipom iz etno-sela Stanišići i siguran sam da je ovo samo nesporazum, te da će na kraju sve biti riješeno na zadovoljstvo svih - rekao je Kosorić.

Profesionalnost

Član Disciplinske komisije Goran Kosorić naglasio je kako su problemi sa dugovima svake godine sve manji.

- Osim Zvijezde 09, ima još klubova sa sitnijim dugovanjima. Međutim, moram da istaknem kako klubovi ove sezone prave mnogo manje problema i rade sve mnogo profesionalnije nego što je to bilo prije. To je nešto što raduje i daje nadu da će ovakvih situacija u budućnosti biti sve manje - kaže Kosorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana