Звијезди 09 пријети суспензија због дуга за Војновића

Синиша Котараш
Звијезди 09 пријети суспензија због дуга за Војновића

Бијељина - Освајањем четири бода у посљедње двије утакмице фудбалери Звијезде 09 су знатно поправили своје шансе за опстанак, али се премијерлигаш из етно-села Станишићи изненада поново суочио с проблемима.

Наиме, Дисциплинска комисија ФС БиХ донијела је одлуку да Звијезда 09 мора исплатити 17.750 марака Слободи из Новог Града. Ради се о дугу по основу тренирања Александра Војновића, а сходно одлуци Комисије за статус и трансфер играча ОФС Бијељина. Према истој одлуци, Звијезда 09 је дужна да овај новац уплати на рачун Новограђана најкасније до уторка, 30. априла, иначе им пријети суспензија одигравања првенствених и утакмица Купа. Међутим, у табору Звијезде 09 тврде како је у питању неспоразум јер су они све своје дугове, па тако и овај према Слободи, на вријеме исплатили.

- Очигледно је у питању неки неспоразум. Слободи смо дуг у цјелокупном износу измирили још прије 25 дана и заиста не знам одакле је дошла ова информација. Очигледно је да неко покушава да нас избаци из равнотеже у финишу првенства, када се боримо за опстанак у друштву најбољих - истакао је први човјек клуба Борис Станишић.

С друге стране, члан Дисциплинске комисије ФС БиХ Горан Косорић истиче како нема никакве грешке, те да све обавезе морају на вријеме бити измирене.

- Ако смо ми, као комисија, обавезали клуб да измири своје обавезе, онда то мора да се уради, без обзира на то о коме је ријеч. А уколико је Звијезда 09, како они тврде, измирила тај дуг, онда морају да доставе доказ. До сада нисмо имали проблема са екипом из етно-села Станишићи и сигуран сам да је ово само неспоразум, те да ће на крају све бити ријешено на задовољство свих - рекао је Косорић.

Професионалност

Члан Дисциплинске комисије Горан Косорић нагласио је како су проблеми са дуговима сваке године све мањи.

- Осим Звијезде 09, има још клубова са ситнијим дуговањима. Међутим, морам да истакнем како клубови ове сезоне праве много мање проблема и раде све много професионалније него што је то било прије. То је нешто што радује и даје наду да ће оваквих ситуација у будућности бити све мање - каже Косорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана