Zvijezda 09: Brazilci se nameću treneru Mićiću

Danijel Radujković
Zvijezda 09: Brazilci se nameću treneru Mićiću

Bijeljina - Iako je tokom zime doveo dosta pojačanja jedan od konkurenata za titulu u Prvoj ligi RS, ekipa Zvijezde 09, traži još jednog napadača, ali i štopera kako bi kompletirao ekipu i spremno dočekao 10. mart za kada je zakazan nastavak prvenstva.

U timu iz etno-sela Stanišići bilo je dosta promjena tokom zime, a svoju sreću traže i trojica Brazilaca Rafael, Ramon i Vilijan, koji se pokušavaju da se nametnu treneru Draganu Mićiću. Kao i svaki igrač iz ove države ova trojica dobro barataju loptom i tehnički su potkovani, ali pitanje je da li će neko od njih biti uvršten u tim koji će se tokom proljeća boriti za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH. Imali su debi u prijateljskom meču protiv Budućnosti iz Banovića, a pored Damjana Krajišnika, Rafeal je uspio postići pogodak u meču koji je završio 2:2.

- Brazilcima će trebati malo više vremena da se uklope i prihvate naš mentalitet. Iz dana u dan sve je bolje, a nedavno nam je došao i centarfor Vilijan, pa ćemo da ga vidimo. Igrao je poluvrijeme protiv Budućnosti, još ćemo da ga posmatramo. Treba nam napadač, ali moramo vidjeti da li je on za nas. Ako nije onda ćemo gledati druga rješenja. Ako bi barem jedan od njih bio pojačanje, to bi bilo dobro. Nadam se da će to biti ovaj Vilijan, vidi se da ima neku žicu centarfora, možda bi on mogao da nam koristi za sezonu. Tražimo i štopera, imamo neku opciju, ali nismo to riješili, ali sigurno će doći jedan odbrambeni igrač - istakao je Mićić.

Pošto je tokom igračkih dana bio vrsan napadač on će sigruno tražiti ofanzivnu igru sa mnogo golova, tako da će morati uraditi dosta posla tokom priprema, jer je Zvijezda u 16 kola dala 28 golova, što nije ni dva po meču. Za vrijeme tri pripremna postigla je četiri, ali rezultat protiv Napretka iz Kruševca (1:1), Sloge iz Siminog Hana (1:2) i Budućnosti (2:2) nije bio u prvom planu.

- U suštini najbitnije je da vidimo u kakvoj smo spremi. Umor je kod igrača, radi se naporno, a bitno nam je kako trkački stojimo. Svaku utakmicu igraju po dvije ekipe, ali polako igrači na koje ozbiljno računamo imaće veću minutažu i igraće veći dio utakmice. Treba polako praviti ekipu i uigravati. Naredni meč imamo protiv Slavena iz Živinica u nedjelju, 11. februara - zaključio je Mićić.

Rivali bez novih pojačanja

Glavni kandidati Zvijezde 09 za titulu biće Rudar Prijedor i Drina iz Zvornika. Ova dva tima takođe su u fazi priprema, ali nisu toliko aktivni što se tiče transfera. Drina je do sada angažovala Demira Avdića i Milana Nikolića koji se dobro uklapaju u tim trener Veljka Cvjetinovića, ali nije bilo novosti u posljednje vrijeme. Zvorničani su danas trebali igrati protiv Loznice, ali je meč odgođen. Što se tiče "rudara" pobijedili su hrvatski Vrbovec sa 3:2, gdje su se istakli mladi igrači, a naredni meč takođe će igrati protiv ekipe iz ove države i u subotu rival će im biti Gorica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana