Zrinjski pada iz četvrtog puta

Milan Zubović
Zrinjski pada iz četvrtog puta

Laktaši - Poslije poraza u prvom meču finalne serije plej-ofa Lige BiH košarkaši Igokee pod imperativom su pobjede u drugom odmjeravanju snaga sa Zrinjskim.

Utakmica je na rasporedu večeras od 20.15 časova u Laktašima, a ekipa iz Aleksandrovca je tokom šest posljednjih godina osvajala šampionski pehar, dok Zrinjski prvi put igra finale. Pobjednik će biti onaj tim koji prvi dođe do tri pobjede, a centar Aleksandrovčana Nikola Jevtović najavljuje veliku borbu od samog početka.

- Već na startu treba da im stavimo do znanja da nemaju šta da traže kod nas i da im nametnemo svoj ritam, kao što smo to učinili na dve poslednje utakmice protiv Bosne Rojal. Ne smemo im dozvoliti da se razigraju i uvedu nas u nervozu, moramo igrati onako kako mi to znamo, jako u odbrani i brzo u tranziciji. Ipak, ovo je finale u kojem je sve moguće i do titule će ona ekipa koja bude imala više energije i bolji karakter, a verujem da ćemo to biti mi - rekao je Jevtović.

Inače, u tri ovosezonska odmjeravanja snaga Igokea nije upisala pobjedu nad Zrinjskim pa večeras ima priliku da prekine loš niz.

- Veliki su nam dužnici iz prvog dela takmičenja, mada treba imati u vidu da smo dve utakmice protiv njih izgubili na jednu loptu, te da smo imali problema sa povredama. Ne tražimo alibi, ali tako stoje stvari. Bitno je da dobijemo meč, zatim napravimo brejk i onda pred svojim navijačima podignemo šampionski pehar - istakao je Jevtović.

Osvrnuo se i na prvi susret finalne serije kada je njegov tim dobro igrao i bio u egalu sve do dva minuta prije kraja kada su promašili bitne šuteve, dok su domaći igrači bili precizni za slavlje.

  • Dobro smo igrali sve do četiri minuta pre kraja kada nas je stao šut, a oni su pogodili iz teških situacija i uzeli neke ničije lopte, što je na kraju presudilo. Da bi slavio u finalu, moraš biti koncentrisan svih 40 minuta jer svako opuštanje donosi poraz. Ipak, tek je počelo, imamo vremena da sve ispravimo - rekao je Jevtović.

Prednost pod košem

  • Igokea je u svim dosadašnjim mečevima nadskočila rivala, ali nije uspjela da izvuče korist iz više posjeda. Ključna prednost ponovo bi trebalo da bude pod košem, gdje dominira Robert Rikić, a pomažu mu Jevtović i Stefan Glogovac, koji je imao nekoliko zapaženih rola u posljednje vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana