Зрињски пада из четвртог пута

Милан Зубовић
Зрињски пада из четвртог пута

Лакташи - Послије пораза у првом мечу финалне серије плеј-офа Лиге БиХ кошаркаши Игокее под императивом су побједе у другом одмјеравању снага са Зрињским.

Утакмица је на распореду вечерас од 20.15 часова у Лакташима, а екипа из Александровца је током шест посљедњих година освајала шампионски пехар, док Зрињски први пут игра финале. Побједник ће бити онај тим који први дође до три побједе, а центар Александровчана Никола Јевтовић најављује велику борбу од самог почетка.

- Већ на старту треба да им ставимо до знања да немају шта да траже код нас и да им наметнемо свој ритам, као што смо то учинили на две последње утакмице против Босне Ројал. Не смемо им дозволити да се разиграју и уведу нас у нервозу, морамо играти онако како ми то знамо, јако у одбрани и брзо у транзицији. Ипак, ово је финале у којем је све могуће и до титуле ће она екипа која буде имала више енергије и бољи карактер, а верујем да ћемо то бити ми - рекао је Јевтовић.

Иначе, у три овосезонска одмјеравања снага Игокеа није уписала побједу над Зрињским па вечерас има прилику да прекине лош низ.

- Велики су нам дужници из првог дела такмичења, мада треба имати у виду да смо две утакмице против њих изгубили на једну лопту, те да смо имали проблема са повредама. Не тражимо алиби, али тако стоје ствари. Битно је да добијемо меч, затим направимо брејк и онда пред својим навијачима подигнемо шампионски пехар - истакао је Јевтовић.

Осврнуо се и на први сусрет финалне серије када је његов тим добро играо и био у егалу све до два минута прије краја када су промашили битне шутеве, док су домаћи играчи били прецизни за славље.

  • Добро смо играли све до четири минута пре краја када нас је стао шут, а они су погодили из тешких ситуација и узели неке ничије лопте, што је на крају пресудило. Да би славио у финалу, мораш бити концентрисан свих 40 минута јер свако опуштање доноси пораз. Ипак, тек је почело, имамо времена да све исправимо - рекао је Јевтовић.

Предност под кошем

  • Игокеа је у свим досадашњим мечевима надскочила ривала, али није успјела да извуче корист из више посједа. Кључна предност поново би требало да буде под кошем, гдје доминира Роберт Рикић, а помажу му Јевтовић и Стефан Глоговац, који је имао неколико запажених рола у посљедње вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана