Зрињски одређује датум почетка

Милан Зубовић
Зрињски одређује датум почетка

Бањалука - Када ће почети такмичење у кошаркашкој Лиги за првака и Лиги за опстанак БиХ, још није познато и то ће зависити од учинка Зрињског у Другој АБА лиги. Мостарци имају шансу да изборе наступ на Фајнал фору другог по квалитету регионалног такмичења па су у игри двије опције, прва да такмичење почне 12, а друга 20. марта.

- Чекамо да видимо шта ће Зрињски направити па ћемо онда одлучити када ће кренути такмичење. Спремни смо за обје варијанте - изјавио је потпредсједник КС БиХ Борис Спасојевић.

Пред почетак другог дијела такмичења није познато да ли ће дио њега бити судије из Кошаркашког савеза Херцег-Босне које бојкотују лигашки дио такмичења. Наиме, Удруга судаца и опуномоћеника КС ХБ (УСОКС) у уторак ће имати сједницу на којој ће донијети одлуку хоће ли њени арбитри дијелити правду на утакмицама Лиге за првака и Лиге за опстанак БиХ. Спор је настао још прије почетка ове сезоне када је ово удружење забранило својим члановима да суде утакмице у такмичењима под окриљем КС БиХ.

- Добили смо допис Управног одбора КС БиХ и наш Управни одбор одлучиће од даљим корацима. Проблем нису дуговања, већ приједлог листа за првенство и поштовање процедура - рекао је члан УО УСОКС ХБ Мате Крижанац.

Одлука је требало да буде донесена у петак, али је пролонгирана за идућу седмицу.

- Управни одбор КС БиХ послао је допис удружењу да се придруже и буду дио Лиге за првака и Лиге за опстанак јер током цијеле сезоне имамо проблема са недостатком људи. Заступљени смо у односу 1-1-1, односно по 14 судија из сваког од три Савеза, али пошто нема чланова из Херцег-Босне, сада само 28 арбитара суди све утакмице у БиХ, што је превише за њих. Судије хоће да се придруже, али им удружење то брани - рекао је Спасојевић.

Ф4 у Чачку

Фајнал фор Друге АБА лиге биће одржан у Чачку 3. и 4. априла. Најбоље четири екипе обезбиједиће учешће, а побједник ће се пласирати у прву дивизију АБА лиге за наредну сезону. Послије 17 кола лидер на табели је управо домаћин Борац са скором 12/5, колико има и словеначка Крка, трећи Вршац има 11/6, четврта Приморска 11/6, пети Зрињски 10/7 и шеста Рогашка 9/8...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана