Žeravica pogodio dva puta u metu

Siniša Kotaraš
Žeravica pogodio dva puta u metu

Tjentište - Fudbaleri Borca odigrali su i prvu utakmicu u toku priprema na Tjentištu, a šef stručnog štaba, Darko Vojvodić, ističe kako je zadovoljan viđenim u prvom poluvremenu susreta sa Sutjeskom koji su “crveno-plavi” riješili u svoju korist sa 2:1, uz dva gola Miloša Žeravice.

- U drugom su šansu dobili svi igrači, pa se nije ni  očekivala neka sjajna predstava. Ipak, ti naši juniori su pokazali da imaju talenta i da su perspektivni, ali ima i onih kojima je ovaj nivo još prevelik. Rekao sam već da me utakmice na pripremama ne zanimaju, mnogo me više interesuju neke druge stvari, ali ne mogu reći da mi nije drago zbog pobjede - rekao je Vojvodić.

U međuvremenu, Banjalučani su ostali bez dvojice, u prošloj sezoni standardnih prvotimaca, golmana Gorana Vukliša i iskusnog defanzivca Danijela Majkića. Vukliš je pojačao redove Slobode iz Tuzle, dok se Majkić zaputio u Grčku.

- Vukliš je već napustio pripreme, a klub mu neće praviti nikakve probleme i ako postigne dogovor sa Slobodom, želimo mu mnogo sreće. Što se tiče Majkića, on je dobio pet slobodnih dana i otišao je u Grčku da pokuša da se dogovori sa jednim tamošnjim drugoligašem. Ako ne postigne dogovor, vrata Borca su mu otvorena. U svakom slučaju, njegov status će biti poznat do nedjelje - pojasnio je sportski direktor Marko Maksimović.

Strateg Banjalučana Darko Vojvodić, kaže kako odlazak Vukliša ne predstavlja veliki problem, ali da će biti veoma teško nadoknaditi eventualni odlazak Majkića.

- Imamo dva sjajna mlada golmana, reprezentativca Nemanju Trkulju i Marka Savatovića, ali za Majkića nemam pravu zamjenu jer mi je on veoma uspješno pokrivao tri pozicije - tvrdi Vojvodić, koji će pokušati da pronađe zamjenu za Majkića ukoliko on završi posao u Grčkoj.

Borac danas (srijeda, 17 časova), igra novu prijateljsku utakmicu, u Goraždu, protiv istoimenog federalnog prvoligaša.

Tjentište pravi raj

Strateg Banjalučana posebno se pohvalno izrazio u vezi sa pitanjem Nacionalnog parka Tjentište gdje Borac odrađuje pripreme.

- Ovdje imamo idealne uslove za rad, ne samo na terenu, već i kada je riječ o smještaju, ishrani i ljubaznosti svih zaposlenih, sa direktorom Dejanom Pavlovićem na čelu. Prava je šteta što na Tjentište ne dolazi više ekipa jer i ovdje imaju, ako ne bolje, a ono iste uslove kao i na mnogo skupljim destinacijama - naglasio je Darko Vojvodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana