Žeravica mijenja Guberca u veznom redu Borca

Darko Pašagić
Žeravica mijenja Guberca u veznom redu Borca

Banjaluka - Novi-stari fudbaler Borca je Miloš Žeravica, klub je napustio Ivica Guberac, a dogovor o nastavku saradnje postignut je sa Bojanom Puzigaćom.

Ovo su novosti koje su obilježile dan uoči današnjeg početka priprema Banjalučana, jer će u podne trener Igor Janković izvršiti prozivku i označiti početak trke za mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. Adut u toj borbi trebalo bi da bude Žeravica, koja će nadomjestiti Guberčev odlazak. Internacionalac iz Srbije već je nosio "crveno-plavi" dres u sezoni 2014/15. kada je u 23 susreta postigao pet golova. Žeravica u Banjaluku dolazi sa Islanda gdje je nosio dres Grindavika, a karijeru je počeo u OFK Beogradu, da bi potom igrao za Palilulac, kruševački Napredak, Slobodu iz Užica i Zrinjski. Žeravica je peto pojačanje ove zime na Gradskom stadionu na koji su nekoliko dana ranije stigli Danijel Majkić, Stefan Dujaković, Armin Mahović i Mahir Karić, ali gotovo sigurno neće biti posljednje.

Sa druge strane, sa Gubercom je sporazumno raskinut ugovor, jer slovenački fudbaler na terenu baš i nije opravdao reference iz za naše uslove sasvim solidne biografije.

- Očekujem dolazak još nekoliko fudbalera u prvim danima pripremnog perioda, ali ne bih o imenima dok se ne dogovorimo o svim detaljima - nastavio je Janković.

Prva opcija uz lijevu aut liniju i dalje će biti Puzigaća iako se pred kraj prvog dijela sezone činilo da je završio svoj treći mandat u Borčevom dresu. Ipak, Janković je procijenio da su mu potrebne njegove usluge, pa je skinut sa transfer liste i pojaviće se na današnjoj prozivci. Janković će igrače upoznati sa planom rada do 17. februara, kada četa sa Gradskog stadiona igra možda i ključni meč u borbi za prvih šest pozicija, u Bijeljini protiv Radnika.

- Imamo sasvim dovoljno vremena da obavimo i više nego kvalitetne pripreme i siguran sam da će sve biti u najboljem redu. Uvodne dane iskoristićemo za testiranja i ljekarske preglede, kao i za normalne treninge. Za subotu smo planirali odigravanje prve kontrolne utakmice protiv Intera iz Zaprešića, ali su gosti iz Hrvatske otkazali dolazak u Banjaluku. Šteta, jer je to bila dobra prilika da se praktično odmah na početku priprema dobro istrčimo - rekao je Janković.

Banjalučani 22. januara odlaze u Sloveniju, gdje će u Kopru biti na pripremama do 4. februara.

- Za to vrijeme smo planirali odigravanje tri ili četiri kontrolne utakmice, ali još ne znamo imena rivala, jer se susreti dogovaraju preko jedne agencije. Uglavnom biće to atraktivni protivnici, koji će nam dobro poslužiti da vidimo koje su naše dobre, a koje loše strane. Po povratku nastavljamo sa normalnim radom, a za 10. februar je zakazana generalna provjera u kojoj će nam rival biti Metalege. Sve smo podredili cilju, koji se zove plasman u Ligu za prvaka i vjerujem da ćemo ga ostvariti - ne krije Janković.

Ivetić sve bliže

Još je neizvjesno da li će u nastavku sezone dres Borca nositi bivši fudbaler "crveno-plavih", a sada Sarajeva Perica Ivetić.

- Pregovori su u završnoj fazi, ali još nismo postigli konačan dogovor. Ipak, očekujem da se i Ivetić danas pojavi na prozivci - naglasio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana