Жеравица мијења Губерца у везном реду Борца

Дарко Пашагић
Жеравица мијења Губерца у везном реду Борца

Бањалука - Нови-стари фудбалер Борца је Милош Жеравица, клуб је напустио Ивица Губерац, а договор о наставку сарадње постигнут је са Бојаном Пузигаћом.

Ово су новости које су обиљежиле дан уочи данашњег почетка припрема Бањалучана, јер ће у подне тренер Игор Јанковић извршити прозивку и означити почетак трке за мјесто које води у Лигу за првака. Адут у тој борби требало би да буде Жеравица, која ће надомјестити Губерчев одлазак. Интернационалац из Србије већ је носио "црвено-плави" дрес у сезони 2014/15. када је у 23 сусрета постигао пет голова. Жеравица у Бањалуку долази са Исланда гдје је носио дрес Гриндавика, а каријеру је почео у ОФК Београду, да би потом играо за Палилулац, крушевачки Напредак, Слободу из Ужица и Зрињски. Жеравица је пето појачање ове зиме на Градском стадиону на који су неколико дана раније стигли Данијел Мајкић, Стефан Дујаковић, Армин Маховић и Махир Карић, али готово сигурно неће бити посљедње.

Са друге стране, са Губерцом је споразумно раскинут уговор, јер словеначки фудбалер на терену баш и није оправдао референце из за наше услове сасвим солидне биографије.

- Очекујем долазак још неколико фудбалера у првим данима припремног периода, али не бих о именима док се не договоримо о свим детаљима - наставио је Јанковић.

Прва опција уз лијеву аут линију и даље ће бити Пузигаћа иако се пред крај првог дијела сезоне чинило да је завршио свој трећи мандат у Борчевом дресу. Ипак, Јанковић је процијенио да су му потребне његове услуге, па је скинут са трансфер листе и појавиће се на данашњој прозивци. Јанковић ће играче упознати са планом рада до 17. фебруара, када чета са Градског стадиона игра можда и кључни меч у борби за првих шест позиција, у Бијељини против Радника.

- Имамо сасвим довољно времена да обавимо и више него квалитетне припреме и сигуран сам да ће све бити у најбољем реду. Уводне дане искористићемо за тестирања и љекарске прегледе, као и за нормалне тренинге. За суботу смо планирали одигравање прве контролне утакмице против Интера из Запрешића, али су гости из Хрватске отказали долазак у Бањалуку. Штета, јер је то била добра прилика да се практично одмах на почетку припрема добро истрчимо - рекао је Јанковић.

Бањалучани 22. јануара одлазе у Словенију, гдје ће у Копру бити на припремама до 4. фебруара.

- За то вријеме смо планирали одигравање три или четири контролне утакмице, али још не знамо имена ривала, јер се сусрети договарају преко једне агенције. Углавном биће то атрактивни противници, који ће нам добро послужити да видимо које су наше добре, а које лоше стране. По повратку настављамо са нормалним радом, а за 10. фебруар је заказана генерална провјера у којој ће нам ривал бити Металеге. Све смо подредили циљу, који се зове пласман у Лигу за првака и вјерујем да ћемо га остварити - не крије Јанковић.

Иветић све ближе

Још је неизвјесно да ли ће у наставку сезоне дрес Борца носити бивши фудбалер "црвено-плавих", а сада Сарајева Перица Иветић.

- Преговори су у завршној фази, али још нисмо постигли коначан договор. Ипак, очекујем да се и Иветић данас појави на прозивци - нагласио је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана