Zbog propusta Skijaškog saveza BiH, odgođen Evropa kup na Jahorini

Srna
Zbog propusta Skijaškog saveza BiH, odgođen Evropa kup na Jahorini

Jahorina - Olimpijski centar “Jahorina” saopštio je da je kandidatura ovog centra za organizaciju Evropa kupa u alpskom skijanju odgođena za godinu zbog propusta Skijaškog saveza BiH.

U saopštenju se navodi da je razlog odgađanja ovog veoma bitnog takmičenja kako za Jahorinu, tako i za cijelu BiH, propust u mjerenju vremena tokom Evropskog olimpijskog festivala za mlade /EJOF/, što je bila odgovornost Skijaškog saveza BiH.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić je, nakon sastanaka u Cavtatu, u okviru FIS konferencije sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije i tehničkim delegatima, rekao da je neprijatno iznenađen i razočaran ovom informacijom.

“Smatram da, zbog odgovornosti Skijaškog saveza BiH, u ovom slučaju zaista gubimo mnogo”, rekao je Ljevnaić i podsjetio da Olimpijski centar svakodnevno ulaže napore da se Jahorina predstavi na najbolji mogući način, te da je nakon završetka EJOF-a dobio najviše ocjene za pripremu borilišta.

On je dodao da izražava žaljenje zbog slabe obaviještenosti i loše saradnje sa Savezom BiH u vezi sa dešavanjima na Jahorini.

“Mi ćemo nastaviti da se borimo da predstavljamo Jahorinu na najbolji mogući način, da bismo opravdali povjerenje i investicije koje je Vlada Republike Srpske, uz pomoć /srpskog člana Predsjedništva BiH/ Milorada Dodika, omogućila za ovu planinu”, rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je sa predstavnicima menadžmenta Olimpijskog centra “Jahorina” posjetio FIS konferenciju koja se od 28. maja do 1. juna održava u Cavtatu u Hrvatskoj.

Cilj ove posjete je, kako se navodi, održavanje pozitivnog kontinuiteta učešća Olimpijskog centra “Jahorina” na FIS konferencijama, predstavljanje Jahorine u najboljem svjetlu, ali i lobiranje da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već slijedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana