Завршен 14. Међународни турнир “Фудбал френдс” у Фочи: Ријеци трећи пехар у низу

Радмила Ђевић
Завршен 14. Међународни турнир “Фудбал френдс” у Фочи: Ријеци трећи пехар у низу

Фоча - Играчи Ријеке тријумфовали су на 14. Међународном омладинском турниру “Фудбал френдс” у Фочи пошто су у финалном сусрету послије бољег извођења пенала савладали Црвену звезду са 4:3 (1:1).

Тако су Ријечани по трећи пут узастопно освојили трофеј пријатељства, а повели су голом Ивана Курбаше из пенала, да би на 1:1 изједначио је Лазар Поповић у посљедњем минуту првог полувремена. У другом дијелу резултат се није мијењао, а у пенал лутрији истакао се голман Ријечана Марко Шушак који је са три одбране донио свом тиму велику радост.

- Противник је био добар, али смо на крају имали више среће приликом извођења пенала. Много смо срећни што смо постали прва екипа са три титуле на “Фудбал френдсу” - рекао је фудбалер Ријеке Филип Зрилић, који је проглашен за најбољег играча турнира.

За најбољег голмана турнира проглашен је његов саиграч Марко Шушак, док је са шест погодака најбољи стријелац Иван Бојовић из подгоричке Будућности.

- Врло напето, пенали су одлучили, сматрам да су обје екипе биле добре - истакао је Шушак.

“Црвено-бијели”, који су многобројној публици у Фочи пружили борбено финале, поручују да се са добром поставом враћају и догодине.

- Ријека је имала више среће на пеналима. Пружили смо максимум, али нисмо имали среће. Враћамо се и догодине, јер се овдје осјећамо као код куће - нагласио је тренер Црвене звезде Дејан Симић.

Идејни творац турнира и предсједник истоимене београдске Асоцијације Зоран Аврамовић, истакао је да је Фоча још једном положила испит доброг домаћина о чему најбоље свједоче учесници који очекују позив и на наредни фестивал фудбала.

- Одличан турнир, а већ се посвећујемо наредном издању које ће поново донијети новости, нове тимове, нове шансе тако да наредне године посљедњи викенд у јулу буде у Европи забиљежен као велики фестивал фудбала који се одржава у Фочи - рекао је Аврамовић.

Трећи је Марибор који је савладао Сутјеску са 2:0, пета Будућност послије побједе над сарајевским Жељезничаром од 5:0, а седми Вардар, који је био бољи од Кинеза са 6:1.

Похвале

Похвале организатору стигле су и из редова Будућности, Вардара, Марибора, Жељезничара, али и из кинеског Тјанђин Ћуенђена, који је прва екипа са другог континента која учествује на турниру пријатељства у Фочи.

- Дошли смо са жељом да побољшамо своје фудбалске способности и знања и да боље упознамо европски фудбал. Овдје смо лијепо дочекани и имали смо одличне услове - рекао је представник кинеског клуба Хуан Хао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана