Žarko Milaković, trener juniora Igokee: Mega je iskusnija, ali se ne predajemo

Milan Zubović
Žarko Milaković, trener juniora Igokee: Mega je iskusnija, ali se ne predajemo

Laktaši - Juniori Igokee protutnjali su kvalifikacionim turnirom ABA lige u Zagrebu gdje su upisali sve četiri pobjede i na svom terenu narednog vikenda imaće priliku da stignu do trofeja premijernog izdanja regionalnog takmičenja.

Pred izabranicima trenera Žarka Milakovića tada su pali Partizan, Budućnost, Olimpija i domaćin Cedevita dok će u subotu od 15 časova u polufinalu odmjeriti snage sa Megom. Ekipa iz Sremske Mitrovice na ovaj turnir doći će u punom sastavu sa Gogom Bitadzeom, koji igra za prvi tim i prva je zvijezda sastava. Milaković je naglasio da mu je drago što se nalaze u odabranom društvu pošto je iz tih klubova izašlo mnogo vrhunskih igrača pa se nada da će neko od njegovih košarkaša dostići zvjezdane visine. Naglasio je da njegova ekipa ima najmanje iskustva od svih učesnika.

- Svi oni imaju mnogo više iskustva od nas. Crvena zvezda godinama igra na završnici juniorske Evrolige kao i Mega koja je prošle godine bila finalista. To ne mora biti presudno u ovom slučaju jer smo pokazali kvalitet na kvalifikacionom turniru u Zagrebu i imamo svoje ambicije i motivaciju da se pokažemo u najboljem svjetlu pred domaćom publikom - izjavio je Milaković.

U potpunosti su posvećeni prvom susretu protiv Mege.

- Drago nam je što se što se Fajnal for održava na našem terenu iako bolje igramo u gostima (smijeh). Samo nam je Mega u mislima jer i ona dolazi sa velikim ambicijama i biće to novi veliki test za nas. Doći će Bitadze, vratili su Andriju Marjanovića iz Barselone, Mihaila Jovičića iz Real Madrida dok se Mišković oporavio od povrede pa je jasno koliko nas težak zadatak očekuje. Uz Zvezdu imaju najtalentovanije momke mada se nikad ne predajemo unaprijed i tražićemo pobjedu jer drugačije i ne znamo da igramo - kazao je Milaković.

Osim u juniorskoj konkurenciji njegov tim se takmiči i sa seniorima u Prvoj ligi Republike Srpske što je bio pun potez rukovodstva kluba.

- Dvije sezone igranja u Prvoj ligi podiglo je kvalitet naše igre na viši nivo i donijelo nam dosta iskustva kojeg nismo mogli sticati u sistemu takmičenja mlađih selekcija u BiH. Igrajući protiv starijih igrača za moj mladi tim je od neprocjenjivog značaja što se vidjelo na nekoliko naših utakmica. Prije svega tu mislim na polufinalu Kupa Republike Srpske kada smo pobijedili Radnik koji nastupa u Ligi 12 BiH kao i finalu protiv Mladosti na njihovom terenu u Mrkonjić Gradu, koja nastupa u istom takmičenju. To je kruna našeg dosadašnjeg rada, ali ne smijemo zaboraviti ni prošlu sezonu kada smo postali juniorski šampioni BiH bez ijednog poraza - naglasio je Milaković.

Pozvao je sve ljubitelje košarke da dođu u Laktaše i podrže momke, a ulaz je besplatan.

- Svi koji dođu imaće priliku da vide kvalitetnu košarku najtalentovanijih momaka sa prostora bivše Jugoslavije i mnogi od njih sigurno će nastupati za velike evropske klubove, a pomoć publike najviše će značiti mom timu koji je zaslužio podršku - rekao je Milaković.

Raspored

U drugom polufinalu sastaće se Crvena zvezda - Budućnost, a meč je na rasporedu od 12.30 časova u subotu. Meč za treće mjesto biće igran u nedjelju od 14.30, a finale od 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana