Жарко Милаковић, тренер јуниора Игокее: Мега је искуснија, али се не предајемо

Милан Зубовић
Жарко Милаковић, тренер јуниора Игокее: Мега је искуснија, али се не предајемо

Лакташи - Јуниори Игокее протутњали су квалификационим турниром АБА лиге у Загребу гдје су уписали све четири побједе и на свом терену наредног викенда имаће прилику да стигну до трофеја премијерног издања регионалног такмичења.

Пред изабраницима тренера Жарка Милаковића тада су пали Партизан, Будућност, Олимпија и домаћин Цедевита док ће у суботу од 15 часова у полуфиналу одмјерити снаге са Мегом. Екипа из Сремске Митровице на овај турнир доћи ће у пуном саставу са Гогом Битадзеом, који игра за први тим и прва је звијезда састава. Милаковић је нагласио да му је драго што се налазе у одабраном друштву пошто је из тих клубова изашло много врхунских играча па се нада да ће неко од његових кошаркаша достићи звјездане висине. Нагласио је да његова екипа има најмање искуства од свих учесника.

- Сви они имају много више искуства од нас. Црвена звезда годинама игра на завршници јуниорске Евролиге као и Мега која је прошле године била финалиста. То не мора бити пресудно у овом случају јер смо показали квалитет на квалификационом турниру у Загребу и имамо своје амбиције и мотивацију да се покажемо у најбољем свјетлу пред домаћом публиком - изјавио је Милаковић.

У потпуности су посвећени првом сусрету против Меге.

- Драго нам је што се што се Фајнал фор одржава на нашем терену иако боље играмо у гостима (смијех). Само нам је Мега у мислима јер и она долази са великим амбицијама и биће то нови велики тест за нас. Доћи ће Битадзе, вратили су Андрију Марјановића из Барселоне, Михаила Јовичића из Реал Мадрида док се Мишковић опоравио од повреде па је јасно колико нас тежак задатак очекује. Уз Звезду имају најталентованије момке мада се никад не предајемо унапријед и тражићемо побједу јер другачије и не знамо да играмо - казао је Милаковић.

Осим у јуниорској конкуренцији његов тим се такмичи и са сениорима у Првој лиги Републике Српске што је био пун потез руководства клуба.

- Двије сезоне играња у Првој лиги подигло је квалитет наше игре на виши ниво и донијело нам доста искуства којег нисмо могли стицати у систему такмичења млађих селекција у БиХ. Играјући против старијих играча за мој млади тим је од непроцјењивог значаја што се видјело на неколико наших утакмица. Прије свега ту мислим на полуфиналу Купа Републике Српске када смо побиједили Радник који наступа у Лиги 12 БиХ као и финалу против Младости на њиховом терену у Мркоњић Граду, која наступа у истом такмичењу. То је круна нашег досадашњег рада, али не смијемо заборавити ни прошлу сезону када смо постали јуниорски шампиони БиХ без иједног пораза - нагласио је Милаковић.

Позвао је све љубитеље кошарке да дођу у Лакташе и подрже момке, а улаз је бесплатан.

- Сви који дођу имаће прилику да виде квалитетну кошарку најталентованијих момака са простора бивше Југославије и многи од њих сигурно ће наступати за велике европске клубове, а помоћ публике највише ће значити мом тиму који је заслужио подршку - рекао је Милаковић.

Распоред

У другом полуфиналу састаће се Црвена звезда - Будућност, а меч је на распореду од 12.30 часова у суботу. Меч за треће мјесто биће игран у недјељу од 14.30, а финале од 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана