Жарко Милаковић, нови-стари тренер Игокее: Позитивна трема пред деби у Загребу

Милан Зубовић
Жарко Милаковић, нови-стари тренер Игокее: Позитивна трема пред деби у Загребу

Лакташи - Нови-стари тренер Игокее Жарко Милаковић признао је да има мало треме пред меч са Цедевитом, на којем ће дебитовати у АБА лиги.

До сада је самостално водио екипу у Лиги БиХ и био помоћник Ненаду Трајковићу на мечевима Јадранске лиге, а прилику да се покаже имаће на веома тешком гостовању у Загребу против екипе која се мало стабилизовала промјеном тренера те је славила против Лиможа у Еврокупу.

- Има позитивне треме и жеља ми је да се доказујем сваки дан у послу који радим одавно, мада тек сада улазим у сениорску кошарку из омладинских категорија. Водио сам екипу прошле сезоне у завршници првенства БиХ, гдје смо имали циљ да афирмишемо младе играче и нисмо много обраћали пажњу на пласман, док сада желимо да будемо бољи и ситуација је боља него што је била прије - изјавио је Милаковић.

Казао је да су ове седмице први пут тренирали комплетни, док очекује да посљедње појачање Латавијус Вилијамс и повратник Џими Гевин одиграју много боље него на прошлом мечу са ФМП-ом, који је Трајковића коштао посла.

- Са Гевином смо имали незахвалну ситуацију јер нисмо имали податке о Кроновој болести, коју има, мада је он добио дозволу љекара да може играти и покушава да се уклопи. У прошлом мечу није био на очекиваном нивоу, баш као ни Вилијамс, који би требало да буде један од носилаца ове екипе. Јако добро је тренирао током седмице и ушао у ритам након доласка те очекујемо добре игре - истакао је Милаковић.

На поменутом мечу с екипом из Железника Далибор Илић играо је на позицији крила, док је до тог сусрета највише коришћен као крилни центар.

- Он је поливалентан играч који може да покрива више позиција и треба да се растерети да ли је тројка или четворка. Кроз рад ће наћи себе, а ту су старији играчи да му помогну. То не значи да сви треба да будемо окренути њему, већ да играмо добро и да се он кроз то изгради - казао је Милаковић.

Њихов наредни ривал промијенио је тренера и Славен Римац више шанси даје хрватским играчима Домагоју Бошњаку, Ивану Катићу и Тонију Перковићу.

- Вратио их је из Б тима, који игра првенство Хрватске, што је логично јер клубови на овим просторима треба да се ослоне на домаће играче и што је више њих у клубу то је боље, док би странци требало да дају квалитет више. Цедевита је ангажовала много странаца на почетку сезоне и нису прихватали улоге које су им биле намијењене. Посљедњи је стигао Џејкоб Пулен, који је раније пружао добре партије, па су сада окренути њему и Џастину Кобсу, као и Џејмсу Белу, који је поентер, док Елџин Кук, Андрија Стипановић и Карло Жганец имају мање минута. Ипак, окренути смо себи да извучемо максимум и надамо се побједи - нагласио је Милаковић.

Једна побједа у Загребу

Гостовање код Цедевите за Игокеу је једно од најтежих јер је славила само једном, и то прошле сезоне, а одиграла је седам мечева у Загребу. Занимљиво је и то да против “витамина” никада нису славили пред својом публиком у Лакташима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана