Započeo šampionat u drugim ligama Republike Srpske: Karanovac iznenadio Jedinstvo u Žeravici

Darko Pašagić, Brane Radulović
Započeo šampionat u drugim ligama Republike Srpske: Karanovac iznenadio Jedinstvo u Žeravici

Banjaluka - Fudbaleri debitanta u drugoligaškoj konkurenciji Karanovca priredili su iznenađenje na startu takmičenja u grupi zapad pošto su na gostovanju u Žeravici savladali favorizovano Jedinstvo sa 2:1.

Tim iz predgrađa Banjaluke sve do 86. minuta bio je u rezultatskom minusu iako je na golu ima sjajnog čuvara mreže, mladog Stefana Pupovca, a onda je u finišu stigao do cijelog plijena. Prvo je u 86. minutu “rezervista” Sandro Dedić izjednačio na 1:1, da bi tri boda ekipi Ranka Stanarevića u drugom minutu sudijske nadoknade donio Siniša Milošević.

Na teslićkoj “Radolinki” odigran je jedan od kvalitetnijih mečeva na otvaranju nove sezone u kojem je domaći Proleter pobijedio jednog od najozbiljnijih kandidata za visok plasman Borac sa 2:1. Gosti iz Šamca su u prvoj ozbiljnijoj akciji, u 16. minutu, zahvaljujući pogotku novajlije Samira Isanovića, stekli vođstvo. Tek tada su se Teslićani probudili, da bi Dejan Gavrić izjednačio u 54. minutu, a kapiten Vladimir Marković je 12 minuta prije kraja donio vođstvo Proleteru. Mogli su domaći mirno da čekaju finiš meča, ali je Nikola Josipović propustio da realizuje penal u 83. minutu. Da će i ove godine biti u samom vrhu potvrdili su prošlogodišnji vicešampioni, igrači Mladosti iz Donje Slatine, koji su na gostovanju u Brodu savladali Polet 1926 sa 5:1.

U grupi istok najviše interesovanja privukao je susret u Brčkom između domaćeg Jedinstva i Glasinca 2011, koji je posmatralo čak 800 gledalaca. Brčaci su slavili sa 2:0 i tako najavili visoke domete. Odlično su startovali i favoriti, trebinjski Leotar i gatačka Mladost, koji su slavili na gostovanju u Srebrenici, odnosno u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana