Започео шампионат у другим лигама Републике Српске: Карановац изненадио Јединство у Жеравици

Дарко Пашагић, Бране Радуловић
Започео шампионат у другим лигама Републике Српске: Карановац изненадио Јединство у Жеравици

Бањалука - Фудбалери дебитанта у друголигашкој конкуренцији Карановца приредили су изненађење на старту такмичења у групи запад пошто су на гостовању у Жеравици савладали фаворизовано Јединство са 2:1.

Тим из предграђа Бањалуке све до 86. минута био је у резултатском минусу иако је на голу има сјајног чувара мреже, младог Стефана Пуповца, а онда је у финишу стигао до цијелог плијена. Прво је у 86. минуту “резервиста” Сандро Дедић изједначио на 1:1, да би три бода екипи Ранка Станаревића у другом минуту судијске надокнаде донио Синиша Милошевић.

На теслићкој “Радолинки” одигран је један од квалитетнијих мечева на отварању нове сезоне у којем је домаћи Пролетер побиједио једног од најозбиљнијих кандидата за висок пласман Борац са 2:1. Гости из Шамца су у првој озбиљнијој акцији, у 16. минуту, захваљујући поготку новајлије Самира Исановића, стекли вођство. Тек тада су се Теслићани пробудили, да би Дејан Гаврић изједначио у 54. минуту, а капитен Владимир Марковић је 12 минута прије краја донио вођство Пролетеру. Могли су домаћи мирно да чекају финиш меча, али је Никола Јосиповић пропустио да реализује пенал у 83. минуту. Да ће и ове године бити у самом врху потврдили су прошлогодишњи вицешампиони, играчи Младости из Доње Слатине, који су на гостовању у Броду савладали Полет 1926 са 5:1.

У групи исток највише интересовања привукао је сусрет у Брчком између домаћег Јединства и Гласинца 2011, који је посматрало чак 800 гледалаца. Брчаци су славили са 2:0 и тако најавили високе домете. Одлично су стартовали и фаворити, требињски Леотар и гатачка Младост, који су славили на гостовању у Сребреници, односно у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана