Vuk Radivojević zna uzroke poraza Igokee od Zrinjskog: Odigrali smo bez energije

Milan Zubović
Vuk Radivojević zna uzroke poraza Igokee od Zrinjskog: Odigrali smo bez energije

Mostar - Košarkaši Igkoee nisu uspjeli da naprave brejk protiv Zrinjskog koji sada vodi sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Lige BiH pa će na idućem meču u Laktašima imati priliku da dođe do prve šampionske titule.

Aleksandrovčani su poraženi sa 65:71, a loše odigrana prva četvrtina koštala ih je neuspjeha. Nakon uvodnih deset minuta izabranici trenera Žarka Milakovića gubili su sa 16 poena razlike i pri tom su postigli samo osam poena da bi se probudili u trećem periodu i na krilima Dominika Artisa stigli do minus tri. Snage za potpuni preokret nisu imali i u samoj završnici domaći su imali više koncentracije da sačuvaju prednost. Igokea će u srijedu braniti domaći teren i pokušati doći do majstorice.

- Bez energije smo započeli susret i ništa od dogovorenog prije utakmice nismo ispoštovali te smo bili veoma loši. Imali smo dosta ishitrenih šuteva i želeli smo da što pre rešimo meč, ali se dogodilo ono suprotno na šta smo upozoravali da se ne sme desiti. Domaći igrači su se rastrčali i poenima iz kontranapada kažnjavali su svaki naš promašaj. Veoma rano su poveli sa 16 poena razlike koje smo morali da jurimo i dosta smo se potrošili. Bili smo nadomak preokreta, ali nismo uspeli da prelomimo u našu korist i povedemo sa 2:1 - izjavio je kapiten Igokee Vuk Radivojević.

Naredni meč je u Laktašima, a Zrinjskom su do sada pripala četiri od pet susreta ove sezone.

- Sada ćemo ponovo igrati na našem terenu i što pre moramo da vratimo energiju u ekipu i u našu igru. Kvalitetniji smo od Mostaraca mada to moramo potvrditi na terenu i skoncentrisani smo na idući meč u kojem nemamo prava na popravni - kazao je Radivojević.

Najraspoloženiji za igru kod Igokee bio je Dominik Artis koji je sa 26 poena ujedno bio i jedini dvocifreni pojedinac gostiju. Utakmicu u Mostaru posmatrao je član NBA ekipe Indijana Pejsers Bojan Bogdanović koji je inače rođen u ovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana