Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Ovo nije put za dalje

Milan Zubović
Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Ovo nije put za dalje

Laktaši - Kapiten Igokee Vuk Radivojević kazao je da pobjeda nad Olimpijom (115:105) u osmom kolu ABA lige donijela rasterećenje njegovom timu, ali je istakao da to nije način na koji će igrati u narednom periodu.

Prethodnih sezona Aleksandrovčani su bili poznati kao ekipa koja igra na mali broj poena dok ove sezone nije takav slučaj mada pokušavaju na sve načine da “utegnu” odbranu koja je i na prošlom meču sa Cedevitom primila 100 poena.

- Najbitnije da smo upisali pobedu kojom smo smirili tenzije. Ipak, ovo nije put za dalje i moramo da radimo na igri u odbrani. Više od 200 poena smo primili na dve poslednje utakmice što je preko svake granice i ne sme da bude ponovljeno. Imali smo odlične procente šuta kojima smo neutralisali lošu igru u odbrani, ali ovako više ne sme. Najavljivali smo meč na mali broj poena, a desilo se sve suprotno. Bila je ovo specifična utakmica i jednostavno nas je ponelo. Trebalo je da vežemo nekoliko odbrana kada smo vodili sa 15 poena razlike i prelomimo meč te mirnije uđemo u završnicu - izjavio je Radivojević.

Na debiju pred domaćom publikom predstavili su se Lafajet i Anđušić koji su ubacili 15 odnosno 16 poena i evidentno je da ekipa sa njima ima mnogo više napadačkog potencijala.

- Sa njima dvojicom definitivno dobijamo na kvalitetu i naša igra će biti mnogo bolja. Lafajet je ozbiljan igrač, sviđa mi se kako igra i bio nam je potreban dobar plejmejker, jer smo imali problema na toj poziciji. Takođe i Anđušić se pokazao u dobrom svetlu i iskreno nisam ovoliko očekivao od njega, jer smo odradili jedan zajednički trening i treba imati u vidu da je obojici ovo prvi meč sezone - rekao je Radivojević.

Naredni meč igraju idućeg ponedjeljka u Baru.

- Bićemo mnogo bolji protiv Mornara, imamo dosta vremena da se uigramo, a potom nas čeka reprezentativna pauza od koje takođe očekujem veliku korist - kazao je Radivojević.

Maksimalna Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi pošto su u osmom kolu savladali Mornar sa 104:71. Najefikasniji kod pobjednika bio je Bili Beron sa 18 poena, Majkl Odžo ubacio je 14, a kod gostiju Antabija Voler 19 poena. U narednom kolu Zvezda gostuje Partizanu.

Gevin ponovo u Rusiji

Džimi Gevin, koji je stigao pred početak sezone, po drugi put će napustiti Igokeu. Sa njim je saradnja bila raskinuta pred susret četvrtog kola da bi bio vraćen nakon dvije sedmice zbog manjka igrača na poziciji organizatora igre, a sada će ponovo pakovati kofer. Nova destinacija je Rusija iz koje je stigao u Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana