Вук Радивојевић, капитен Игокее: Ово није пут за даље

Милан Зубовић
Вук Радивојевић, капитен Игокее: Ово није пут за даље

Лакташи - Капитен Игокее Вук Радивојевић казао је да побједа над Олимпијом (115:105) у осмом колу АБА лиге донијела растерећење његовом тиму, али је истакао да то није начин на који ће играти у наредном периоду.

Претходних сезона Александровчани су били познати као екипа која игра на мали број поена док ове сезоне није такав случај мада покушавају на све начине да “утегну” одбрану која је и на прошлом мечу са Цедевитом примила 100 поена.

- Најбитније да смо уписали победу којом смо смирили тензије. Ипак, ово није пут за даље и морамо да радимо на игри у одбрани. Више од 200 поена смо примили на две последње утакмице што је преко сваке границе и не сме да буде поновљено. Имали смо одличне проценте шута којима смо неутралисали лошу игру у одбрани, али овако више не сме. Најављивали смо меч на мали број поена, а десило се све супротно. Била је ово специфична утакмица и једноставно нас је понело. Требало је да вежемо неколико одбрана када смо водили са 15 поена разлике и преломимо меч те мирније уђемо у завршницу - изјавио је Радивојевић.

На дебију пред домаћом публиком представили су се Лафајет и Анђушић који су убацили 15 односно 16 поена и евидентно је да екипа са њима има много више нападачког потенцијала.

- Са њима двојицом дефинитивно добијамо на квалитету и наша игра ће бити много боља. Лафајет је озбиљан играч, свиђа ми се како игра и био нам је потребан добар плејмејкер, јер смо имали проблема на тој позицији. Такође и Анђушић се показао у добром светлу и искрено нисам оволико очекивао од њега, јер смо одрадили један заједнички тренинг и треба имати у виду да је обојици ово први меч сезоне - рекао је Радивојевић.

Наредни меч играју идућег понедјељка у Бару.

- Бићемо много бољи против Морнара, имамо доста времена да се уиграмо, а потом нас чека репрезентативна пауза од које такође очекујем велику корист - казао је Радивојевић.

Максимална Звезда

Кошаркаши Црвене звезде задржали су максималан учинак у АБА лиги пошто су у осмом колу савладали Морнар са 104:71. Најефикаснији код побједника био је Били Берон са 18 поена, Мајкл Оџо убацио је 14, а код гостију Антабија Волер 19 поена. У наредном колу Звезда гостује Партизану.

Гевин поново у Русији

Џими Гевин, који је стигао пред почетак сезоне, по други пут ће напустити Игокеу. Са њим је сарадња била раскинута пред сусрет четвртог кола да би био враћен након двије седмице због мањка играча на позицији организатора игре, а сада ће поново паковати кофер. Нова дестинација је Русија из које је стигао у Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана