Vrijeme da Borik grmi zbog košarke

Ivan Dragičević
Vrijeme da Borik grmi zbog košarke

Banjaluka - Kompletna sezona stala je u finalu seriju, košarkaši Borca i Bratunca stekli su jedinstvenu šansu za plasman u Ligu BiH, a prvi susret za titulu igraju u nedjelju od 20.30 časova u dvorani "Borik".

Došlo je vrijeme da košarkaši ispune tribine banjalučkog hrama sporta koji slavi 44 godine postojanja. Prethodnih godina košarka je na marginama, bila je gotovo na izdisaju kada se govori o Banjaluci, ali izgleda da su došla srećnija vremena. Borac polako staje na noge, situacija je mnogo bolja i plasman u Ligu BiH ubrzao bi proces oporavka kluba, odnosno njegovog vraćanja na mnogo viši nivo. Finalna serija igra se na tri pobjede, Banjalučani imaju prednost domaćeg terena, ali izabranike Marka Taušana očekuje izuzetno nezgodan i iskusan protivnik i zato im je potrebna velika podrška sa tribina.

-  Nemaju veliku rotaciju, igru nosi šest momaka, a veliki kvalitet donosi centarski tandem Miroslav Milidrag i Miroslav Kovač. Nastojaćemo da ih udvajanjima i presingom natjeramo na greške pa da veći protagonizam imaju vanjski igrači. Pokušaćemo da iskoristimo prednost domaćeg parketa kako bi došli do trofeja, nadamo se ispunjenom "Boriku", jer sve je lakše uz publiku. Vidjeli smo to u polufinalnim mečevima, Sokolac, Leotar i Bratunac imali su odličan ambijent. Nadam se da zajedno sa našim navijačima možemo do titule - rekao je trener Borca Marko Taušan.

Mladi strateg uskočio je u ulogu prvog trenera poslije previranja u klubu, odlično se snašao u novom odijelu, ali zna da ga čeka težak posao u finalu. Bratunčani imaju svoje adute, fizički su superiorniji u odnosu na rivala, a i pomenuto iskustvo može da bude presudno u ovakvim utakmicama. Jedan od rutinera i najboljih igrača je Kovač koji očekuje tešku seriju.

- Borac je potpuno drugačija od Leotara, imaju izuzetno pokretljive bekove i vjerovatno najborbenije igrače u ligi braću Lončar. Svojom energijom podižu saigrače i zbog njih je ekipa za 30 odsto bolja. Pojačao ih je Jovica Kecman, jedan od najboljih centara u ligi posljednjih nekoliko godina, posebno su opasni šuteri Dejan Barbarez i Andrej Mikeš. Prošlu utakmicu ubacili su nam sedam trojki tako da moramo biti oprezni. Bratunac je košarkaški grad, vlada odlična atmosfera pred finale pa će kao i do sada biti vruć teren za našeg rivala - rekao je Kovač.

Od druge lige do finala

Da nije bilo odustajanja Hea iz Bileće, košarkaši Bratunca igrali bi ove sezone u Drugoj ligi Republike Srpske. Naime, finalista plej-ofa lani je ispao iz Prve lige, ali je zajedno sa Rudarom iz Ugljevika vraćen zbog finansijskih problema Bilećana, te odustajanja Igmana iz Istočne Ilidže koji izborio promociju u prvoligaško društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana