Vojvodić zove navijače i vjeruje u ekipu

Darko Pašagić
Vojvodić zove navijače i vjeruje u ekipu

Banjaluka - U derbiju prvog kola 24. šampionata Republike Srpske Borac će na Gradskom stadionu u subotu od 19.30 časova ugostiti komšije sa “Predgrađa” Željezničar Sport tim.

Biće ovo prvi okršaj ova dva kluba za bodove poslije više od šest i po decenija.

- Meni je Borac u ovom trenutku ispred porodice, dakle na prvom mjestu! Lično želim da osvojim Kup Republike Srpske, ne samo titulu šampiona. Znate, prije mjesec dana smo bili u raspadu, praktično nismo imali nijednog igrača. Međutim, nije nas to slomilo, digli smo se i sad smo još jači i jedinstveniji u želji da se vratimo. Vjerujem da ova ekipa može da se dočepa šampionske titule, ali me boli što i dalje navijači bojkotuju da dolaze na utakmice. Oni su dio nas i moraju biti na stadionu, zato bih volio da se vrate. Možda je i bolje što ove sezone igramo Prvu ligu, jer po prikazanom u prva tri kola i Premijer liga je smiješna, bar po kvalitetu - naglasio je šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić.

Povratnik na Gradski stadion, iskusni napadač Saša Kajkut je istakao da vjeruje u ovu ekipu, iako tokom priprema nisu imali baš mnogo prilika da se uigraju.

- Od uloge favorita ne bježimo, ali to treba dokazati na terenu. Dobro smo fizički spremni i treba samo da se uigramo da budemo oni pravi. Nijednog rivala se ne bojimo, pa tako ni “Želje” - rekao je Kajkut.

Na Gradskom stadionu u petak je predstavljen novi sponzor. To je zdravstvena ustanova “Helt ekspres”, kojoj će prvenstveni cilj biti da se bavi zdravljem fudbalera Borca, ali i da bude na usluzi tokom utakmica sa sanitetskim vozilom. Najavljeno je i da će se donatorska večera održati 30. avgusta sa početkom na ostrvu restorana “Stara Ada”.

I dok na Gradskom stadionu žele tri boda na premijeri u redovima Željezničar sport tima imaju dosta kadrovskih problema pred ovaj meč. Mladom Sergeju Kalabiću nedostaju četiri dana do 16 godina da bi uz specijalnu ljekarsku dozvolu mogao nastupiti, Luka Kulenović još nije dobio papire iz bivšeg kluba, slovačkog Trenčina, Dejan Bosančić ima temperaturu, dok iskusni Branislav Krunić neće moći pomoći drugovima zbog obaveza prema Krupi, gdje je šef stručnog štaba.

- Igraćemo sa onim igračima sa kojima raspolažemo. Borac jeste favorit, ali imamo pravo da se nadamo da se možemo nositi sa velikim rivalom, koji u novu sezonu ulazi sa praktičnom novim i neuigranim timom. To bi trebalo da bude naša šansa - istakao je trener “Želje” Zoran Ćurguz.

Prvo kolo

U prvom kolu Prve lige Republike Srpske, koje se igra u subotu sastaju se: Borac (BL) - Željezničar Sport tim (19.30 časova), Tekstilac - Kozara (18), Podrinje - Sutjeska (18), Rudar Prijedor - Drina (Z) (18), Alfa Modriča - Sloga (GC) (20.30), Slavija - Sloboda (MG) (18 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana