Војводић зове навијаче и вјерује у екипу

Дарко Пашагић
Војводић зове навијаче и вјерује у екипу

Бањалука - У дербију првог кола 24. шампионата Републике Српске Борац ће на Градском стадиону у суботу од 19.30 часова угостити комшије са “Предграђа” Жељезничар Спорт тим.

Биће ово први окршај ова два клуба за бодове послије више од шест и по деценија.

- Мени је Борац у овом тренутку испред породице, дакле на првом мјесту! Лично желим да освојим Куп Републике Српске, не само титулу шампиона. Знате, прије мјесец дана смо били у распаду, практично нисмо имали ниједног играча. Међутим, није нас то сломило, дигли смо се и сад смо још јачи и јединственији у жељи да се вратимо. Вјерујем да ова екипа може да се дочепа шампионске титуле, али ме боли што и даље навијачи бојкотују да долазе на утакмице. Они су дио нас и морају бити на стадиону, зато бих волио да се врате. Можда је и боље што ове сезоне играмо Прву лигу, јер по приказаном у прва три кола и Премијер лига је смијешна, бар по квалитету - нагласио је шеф стручног штаба Борца Дарко Војводић.

Повратник на Градски стадион, искусни нападач Саша Кајкут је истакао да вјерује у ову екипу, иако током припрема нису имали баш много прилика да се уиграју.

- Од улоге фаворита не бјежимо, али то треба доказати на терену. Добро смо физички спремни и треба само да се уиграмо да будемо они прави. Ниједног ривала се не бојимо, па тако ни “Жеље” - рекао је Кајкут.

На Градском стадиону у петак је представљен нови спонзор. То је здравствена установа “Хелт експрес”, којој ће првенствени циљ бити да се бави здрављем фудбалера Борца, али и да буде на услузи током утакмица са санитетским возилом. Најављено је и да ће се донаторска вечера одржати 30. августа са почетком на острву ресторана “Стара Ада”.

И док на Градском стадиону желе три бода на премијери у редовима Жељезничар спорт тима имају доста кадровских проблема пред овај меч. Младом Сергеју Калабићу недостају четири дана до 16 година да би уз специјалну љекарску дозволу могао наступити, Лука Куленовић још није добио папире из бившег клуба, словачког Тренчина, Дејан Босанчић има температуру, док искусни Бранислав Крунић неће моћи помоћи друговима због обавеза према Крупи, гдје је шеф стручног штаба.

- Играћемо са оним играчима са којима располажемо. Борац јесте фаворит, али имамо право да се надамо да се можемо носити са великим ривалом, који у нову сезону улази са практичном новим и неуиграним тимом. То би требало да буде наша шанса - истакао је тренер “Жеље” Зоран Ћургуз.

Прво коло

У првом колу Прве лиге Републике Српске, које се игра у суботу састају се: Борац (БЛ) - Жељезничар Спорт тим (19.30 часова), Текстилац - Козара (18), Подриње - Сутјеска (18), Рудар Приједор - Дрина (З) (18), Алфа Модрича - Слога (ГЦ) (20.30), Славија - Слобода (МГ) (18 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана