Vladimir Vranješ, rukometaš Tatabanje za “Glas Srpske”: Nisam ni osjetio kada mi je pukao ligament

Siniša Kotaraš
Vladimir Vranješ, rukometaš Tatabanje za “Glas Srpske”: Nisam ni osjetio kada mi je pukao ligament

Tata - Standardni prvotimac i jedan od najboljih rukometaša mađarske Tatabanje Vladimir Vranješ, doživio je na meču svog tima protiv Rabotnika u Bitolju, tešku povredu koljena desne noge zbog koje je, praktično, već sada završio ovu sezonu.

Korpulentni Banjalučanin rekao je za “Glas Srpske” kako mu je ovo prva ozbiljnija povreda u karijeri, ali i da ni sada ne zna kako je do nje došlo. Sve se desilo prilikom jednog napada Tatabanje koju je pogotkom završio upravo Vranješ. Tom prilikom se povrijedio iako tvrdi kako nije bilo kontakta sa protivničkim odbrambenim igračima.

- U jednoj akciji sam utrčao u prazan prostor, na vrijeme dobio loptu i šutirao prema golu. Postigao sam pogodak i najnormalnije otrčao u odbranu i tada sam osjetio bol. Ne pretjerano jak, ali ipak neugodan. Sutradan, kada smo se vraćali za Mađarsku, bol je postao jači, nisam mogao normalno da hodam, i bilo mi je jasno da neće biti baš ugodno. Odradio sam sve potrebne pretrage i doktor mi je rekao da mi je pukao kolateralno medijalni ligament koljena desne noge - naglasio je Vranješ.

Tu, međutim, nije kraj njegovim mukama jer postoji bojazan da je povreda mnogo teža nego što se to u prvi mah čini.

- Kod takvih povreda obično nastrada i kost, ali to kod mene za sada nije utvrđeno. Tek treba da odradim magnetnu rezonancu, taj pregled mi je zakazan za utorak, i tada ću definitivno znati šta je u pitanju. Znam samo da me čeka dugotrajna pauza, u za mene najboljoj varijanti tri, a u najtežoj šest mjeseci. Kako god, nije dobro... Pogotovo što mi je ovo prva teža povreda u karijeri jer do sada nikada nisam odsustvovao sa terena duže od dvadesetak dana - tvrdi Vranješ.

Tatabanja je trenutno na trećoj poziciji u šampionatu Mađarske i nekadašnji rukometaš Borca nada se da će ekipa i bez njega uspjeti da sačuva to mjesto.

- Nadali smo se da možda možemo da napredujemo za jedno mjesto, ali će to sada biti veoma teško. Ipak, to treće mjesto koje donosi nastup u EHF kupu ne bi trebalo da dođe u pitanje. Uz to, cilj nam je i plasman na “fajnal-for” nacionalnog Kupa što je rezultat na domaćoj sceni sa kojim bi svi u klubu bili prezadovoljni - zaključio je Vranješ.

EHF kup

Mađarski klub se takmiči u EHF kupu i ima ambiciju da prođe grupnu fazu ovog takmičenja i izbori eliminacije. Ali, to neće biti tako lako jer su kod kuće doživjeli neplaniran poraz od Neksea od 27:28.

- Nije nam taj poraz uopšte trebao. Ali, malo mi, a malo više sudije, pogotovo u drugom poluvremenu, i gosti su, ni krivi ni dužni, odnijeli bodove za Hrvatsku. Uspjeli smo da u Bitolju nadoknadimo taj poraz, ali nas je pobjeda od 31:21 skupo koštala, čak i preskupo - rekao je Vranješ.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana