Vladan Danilović, fudbaler Borca: Odlazak u Olimpiju bio bi iskorak

Danijel Radujković
Vladan Danilović, fudbaler Borca: Odlazak u Olimpiju bio bi iskorak

Banjaluka - Trener Borca Igor Janković u idućoj polusezoni očigledno će morati tražiti druga rješenja u veznom redu, pošto je odlazak mladog Vladana Danilovića praktično gotova stvar, a u narednim danima transfer bi trebalo da bude potvrđen.

Slovenačka Olimpija je zagrizla za perspektivnog fudbalera i kako stvari stoje, samo je pitanje trenutka kada će Danilović krenuti put Ljubljane. Mladi fudbaler iz Foče trenutno se nalazi na pripremama u Medulinu sa ostatkom ekipe Borca, ali nije bio u sastavu ni za jedan prijateljski meč. Iako se pojavila informacija da je već otišao put Ljubljane, on je ipak oprezan.

- Čuo sam da postoji šansa da odem u Olimpiju, ali još sam igrač Borca i potpuno sam posvećen treninzima. Naravno, odlazak u inostranstvo bio bi veliki korak u karijeri i vrlo sam srećan što se klubovi interesuju za mene. Bila bi to velika šansa za napredak. Ako ostanem u Borcu borićemo se za šesto mjesto. Odlično radimo i sve smo uigraniji. Uz ovakav trud i angažman kao na pripremama mislim da imamo odlične šanse za željezni rezultat - istakao je Danilović.

Bez njega u timu Borac je pružao dobre partije na Arena kupu, ali je nakon dvije pobjede izgubio od Intera iz Zaprešića sa 0:2. Zbog toga neće igrati u finalu ovog turnira, već će se u srijedu boriti za treće mjesto.

- Nismo iskoristili svoje prilike i Inter je zasluženo slavio. Trudićemo se da ispravimo greške u narednom periodu, da se ne bi ponavljale u prvenstvu. To je ono glavno, na ovakvim turnira se mogu tolerisati. Jako sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema kao i igračima. Radi se dobro i sve što smo planirali za ovaj dio uradili smo. Igrači ozbiljno shvataju obaveze, trening i utakmicu - istakao je Janković.

Treba reći da bi njegova ekipa uskoro trebalo da bude jača za novog napadača, kojeg Uprava pokušava angažovati već neko vrijeme.

Pripreme zlata vrijedne

Odlazak na pripreme u Medulin velika je stvar za igrače Borca, a pogotovo za trenera Igora Jankovića koji ima sve uslove da dobro radi i iskristališe tim.

- Uslovi su vrhunski, kako od hotela tako i terena za rad. U hotelu imam sve što je potrebno za dobar oporavak igrača, a vrijeme je super i nema bure. Vrlo je bitno u ovom periodu biti sa igračima konstantno, jer imaš dovoljno vremena i za individualne razgovore, a i njima je bitno da imaju kvalitetan obrok, suplementaciju, oporavak i trening - rekao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana