Вилијамса прегледи дијеле од Игокее

Милан Зубовић
Вилијамса прегледи дијеле од Игокее

Лакташи - Амерички кошаркаш Латавијус Вилијамс стигао је у Игокеу гдје је тренутно на проби и уколико прође медицинску контролу као и физичке тестирања са њим ће бити потписан уговор до краја сезоне.

Он може да игра на позицијама крилног центра или центра, а прошлу сезону провео је у Валенсији за коју је одиграо десет мечева уз прилично скромне бројке. Ипак, прије претходне сезоне у којој је имао проблема са повредом, двије године је био члан Уникса за који је играо врло успјешно.

- Уколико прође све тестове са њим ћемо потписати уговор до краја сезоне. Ништа не смијемо препустити случају и тестирања ћемо обавити пажљиво код доктора Александра Јаковљевића да нам се не деси пропуст као са Орландом Џонсоном чије кољено није могло да издржи физичке напоре - изјавио је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Вилијамс је био 48. пик на НБА драфту 2010. године када га је изабрао Мајами као члана Талсе Севентисиксерса која је наступала у Развојној лиги, али је одмах прослијеђен Оклахоми. Његова породица савјетовала му је да изабере тај тим умјесто понуде коју је имао из Кине па је остао у Развојној лиги, али никада није дебитовао у најјачој лиги свијета. Покушавао је 2010. да се кроз Љетњу НБА лигу избори за уговор у Оклахоми, али није успио да би идуће године постао члан Хувентуда. То му је била сезона за памћење јер је био проглашен Звијездом у успону АЦБ лиге док је добио и признање за најспектакуларнијег кошаркаша. Јула 2012. поново се окушао у Љетњој лиги играјући за Оклахому, али опет је било безуспјешно да би имао излет у Доминиканској Републици, а потом кратко био и у Бабмергу. Шпанија му је поново била суђена у постао је члан Севиље гдје је одрадио сезону до краја. Идућу сезону започео је у истом клубу, али није дочекао њен крај јер је добио отказ да би потом стигао у доминикански Метрос. Нови долазак у Шпанију десио се крајем августа 2014. када је потписао уговор са Билбаом, да током љета идуће године стигао је у Вакерос де Бајамон из Порторика.

Ништа од бекова

Управа Игокее и даље тражи рјешења на бековским позицијама, али за сада неуспјешно. Идући меч у АБА лиги Игкоеа ће играти у петак од 20 часова на свом терену против ФМП-а. Оба тима остварила су исти скор до сада па имају по два тријумфа и три пораза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана