Вицо Зељковић, предсједник Фудбалског клуба Борац: Били на дну, а зимујемо на врху

Дарко Пашагић
Вицо Зељковић, предсједник Фудбалског клуба Борац: Били на дну, а зимујемо на врху

Бањалука - Иза Борца је сигурно најтежа година у историји дугој 92 године и сада када сумирамо све оно што је урађено у претходних 365 дана, морамо бити презадовољни.

Нагласио је ово на новогодишњем коктелу за новинаре предсједник Фудбалског клуба Борац Вицо Зељковић.

- Била је ово веома тешка и исцрпљујућа година, у којој смо били практично на ивици амбиса. Уз силне финансијске проблеме, по многима неправедно смо избачени из Премијер лиге, што је проузроковало велико неповјерење код већине људи да ћемо успјети кренути узлазном путањом. Међутим, вјеровали смо у себе, вјеровали смо да труд и рад кад-тад морају бити награђени и то се на крају и обистинило. Једном ријечју, били смо у пепелу из којег смо изашли врло јаки и одлучни - истакао је Зељковић.

Агилна управа максимално се ангажовала и проблеми су почели да рјешавају један по један.

- Могу сада са поносом да кажем да смо у петак пустили играчима и стручном штабу плату за новембар, да су исплаћена сва дуговања према радној заједници. Уз све то, скинули смо огроман терет звани “Џаја”, који је клуб оптерећивао дуже од деценије, а успјели смо да и дуг према Пореској управи на основу застаре и отписа камата скинемо са близу 13 на нешто више од шест милиона марака - наставио је Зељковић.

И у 2019. години први циљ биће да се новчана ситуација што више стабилизује.

- Планирамо да већ до краја јануара исплатимо дуговања према Омладинској школи, као и према свим играчима, тренерима и бившим запосленима. Тако ће бити створени сви услови да већ на првостепеној комисији добијемо лиценцу за такмичење у Премијер лиги наредне сезоне. Ово ћемо ријешити уз помоћ 500.000 марака, које нам је обећала Влада Републике Српске у 2019. години. А послије тога ћемо сјести за сто са добављачима и покушаћемо да дуговања према њима ријешимо до краја наредне године - нагласио је Зељковић.

Основни такмичарски циљ биће повратак у елиту БиХ, али ће се покушати што даље догурати у Купу БиХ.

- Шампионска титула у Српској нам не би смјела измаћи, док смо у Купу отприлике четврта екипа по вриједности. Зато не желим ништа да обећавам, али вјерујем да можемо далеко стићи. За то ће нам бити потребна појачања и још прије Божића планирамо да отпутујемо у Љубљану и наставимо разговоре са предсједником Олимпије Миланом Мандарићем. Као што је познато, још раније нам је обећана помоћ у играчком кадру, а један од оних који нам је запао за око је Кингсли Боатенг. На овог играча из Гане, који има и италијански пасош, у словеначком клубу не рачунају и могао би код нас да дође на позајмицу. Углавном, до 15. јануара, када ће се бити обављена прозивка, требало би да буде јасна ситуација са играчким кадром - истакао је први човјек Бањалучана и додао да ће по повратку из Анталије екипа Борца бити гост Олимпије и у Термама Чатеж са Словенцима одиграти пријатељски сусрет.

Уз велике такмичарске планове у 2019. години, предвиђено је да се побољша и инфраструктура.

- Жеља нам је да урадимо још један помоћни терен са вјештачком травом, као и бетон халу. Уз све то, планирана је и комплетна реконструкција рефлектора, јер нам је жеља и да одмах добијемо европску лиценцу. Све у свему, имамо амбициозне планове и вјерујем да ћемо их, како што је био случај са овом годином, успјети остварити - нагласио је Зељковић.

 

Војводић остаје до љета 2020.

Непосредно пред почетак дружења са представницима медија Борац је продужио сарадњу са шефом стручног штаба Дарком Војводићем до љета 2020. године.

- Изузетно смо задовољни оним што су стручни штаб, са Војводићем на челу, као и спортски директор Марко Максимовић урадили. Поготово се то односи на љетни период, када нам је пријетио тотални колапс, јер због лоше ситуације практично нико није хтио да игра за Борац. Као што је познато, у прошлости је наш клуб веома често мијењао тренере и већ је сада извјесно да ће Војводић, који је дошао средином марта, бити онај са најдужим стажом у Борцу у посљедњој деценији - рекао је предсједник Борца Вицо Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана