Veterani ponovo u jatu “sokolova”

Darko Pašagić
Veterani ponovo u jatu “sokolova”

Istočno Sarajevo - Fudbaleri Slavije polako privode kraju pripreme za novu sezonu, koju dočekuju u dosta izmijenjenom sastavu.

U Istočnom Sarajevu kao da je bilo na autobuskoj stanici pa je šest fudbalera napustilo ekipu dok su stigla sedmorica, od kojih su četvorica vrlo iskusnih. “Sokolove” su napustili Marko Milenković, Uroš Veljović, Slađan Antić, Luka Milisavljević, Nemanja Stojanović i Marko Marković, a osim trojice mladića iz drugoligaša Glasinca 2011 Stefana Arbinje, Dejana Jolovića i Srđana Žugića kući su se vratila četvorica nekadašnjih igrača ovog kluba, u pravom smislu veterana, jer su svi zagazili u četvrtu deceniju. To su Bojan  Regoje (1981. godište), Vučina Šćepanović (1982), Zoran Kokot (1985) i Igor Radovanović (1985. godište).

- Vratio sam se na mjesto svojih početaka, a da li će mi ovaj povratak u Slaviju biti posljednja fudbalska destinacija u igračkoj karijeri vidjećemo. Bilo je istina još nekoliko ponuda kao što su one iz Čelika, klubova iz Prve lige FBiH, ali sam se odlučio da je ljepše da budem u klubu gdje sam ponikao. Smatram da bar dio svog bogatog iskustva mogu prenijeti na ove mlađe igrače i da će mi ovaj povratak među “sokolove” ostati u lijepom sjećanju - naglasio je Regoje.

I Kokot, koji je igrao u Kanadi, Belgiji, Iranu, Crnoj Gori, te brojnim klubovima u BiH rekao je da se vratio sa željom da pomogne ovoj mladoj ekipi da ostvari što bolje rezultate.

- Naravno da je kod kuće najljepše, a u meni još ima snage i volje da sa ovom ekipom ostvarim dobar rezultat. Mnogi su skeptični zbog povratka nas četvorice veterana, ali sam uvjeren da ova ekipa može svakog da pobijedi u prvenstvu. Ima tu veoma kvalitetnih mladih igrača čije vrijeme tek dolazi i koji će siguran sam napraviti zavidne karijere - rekao je Kokot.

Trener Slavije Goran Simić naglasio je da je ekipa dobro odradila dosadašnji dio priprema, ali da je primjetan manjak utakmica.

- Pripreme u Austriji bile su pun pogodak, ali nismo odigrali planirani broj utakmica. Tamo smo samo dva puta izašli na teren i u oba susreta poraženi smo sa 0:3, od alžirskog Paradua i od izraelskog Makabija Petah Tikve, međutim, to su daleko jači protivnici od nas. Prije odlaska u Austriju igrali smo i sa Famosom od koga smo poraženi sa 0:1. Za subotu smo planirali “generalku” u kojoj će nam rival na našem stadionu biti Sutjeska iz Foče. Kada sve saberemo i oduzmemo prvenstvo dočekujemo u dobroj atmosferi i siguran sam da ćemo igrati zapaženu ulogu sa željom da što prije obezbijedimo mirnu završnicu prvenstva. Kao što je poznato Liga se poslije ovog šampionata smanjuje, tako da će prvoligaško društvo napustiti od tri do pet ekipa. Zato moramo biti veoma oprezni - rekao je Simić.

Infrastruktura

Svi se slažu da je od najvećih problema sa kojima se susreće Slavija infrastruktura.

- Nemamo baš adekvatne uslove za treniranje, jer smo praktično bez pomoćnog terena. Samo dobrim rezultatima možda bismo mogli probuditi još više da nam pomogne, ali biće to veoma teško. Ukoliko se to ne desi vjerovatno ćemo nastaviti da statiramo, a siguran sam da uz ne baš tako velika ulaganja u infrastrukturu klub može ponovo biti u vrhu Premijer lige - naglasio je trener Slavije Goran Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana