Ветерани поново у јату “соколова”

Дарко Пашагић
Ветерани поново у јату “соколова”

Источно Сарајево - Фудбалери Славије полако приводе крају припреме за нову сезону, коју дочекују у доста измијењеном саставу.

У Источном Сарајеву као да је било на аутобуској станици па је шест фудбалера напустило екипу док су стигла седморица, од којих су четворица врло искусних. “Соколове” су напустили Марко Миленковић, Урош Вељовић, Слађан Антић, Лука Милисављевић, Немања Стојановић и Марко Марковић, а осим тројице младића из друголигаша Гласинца 2011 Стефана Арбиње, Дејана Јоловића и Срђана Жугића кући су се вратила четворица некадашњих играча овог клуба, у правом смислу ветерана, јер су сви загазили у четврту деценију. То су Бојан  Регоје (1981. годиште), Вучина Шћепановић (1982), Зоран Кокот (1985) и Игор Радовановић (1985. годиште).

- Вратио сам се на мјесто својих почетака, а да ли ће ми овај повратак у Славију бити посљедња фудбалска дестинација у играчкој каријери видјећемо. Било је истина још неколико понуда као што су оне из Челика, клубова из Прве лиге ФБиХ, али сам се одлучио да је љепше да будем у клубу гдје сам поникао. Сматрам да бар дио свог богатог искуства могу пренијети на ове млађе играче и да ће ми овај повратак међу “соколове” остати у лијепом сјећању - нагласио је Регоје.

И Кокот, који је играо у Канади, Белгији, Ирану, Црној Гори, те бројним клубовима у БиХ рекао је да се вратио са жељом да помогне овој младој екипи да оствари што боље резултате.

- Наравно да је код куће најљепше, а у мени још има снаге и воље да са овом екипом остварим добар резултат. Многи су скептични због повратка нас четворице ветерана, али сам увјерен да ова екипа може сваког да побиједи у првенству. Има ту веома квалитетних младих играча чије вријеме тек долази и који ће сигуран сам направити завидне каријере - рекао је Кокот.

Тренер Славије Горан Симић нагласио је да је екипа добро одрадила досадашњи дио припрема, али да је примјетан мањак утакмица.

- Припреме у Аустрији биле су пун погодак, али нисмо одиграли планирани број утакмица. Тамо смо само два пута изашли на терен и у оба сусрета поражени смо са 0:3, од алжирског Парадуа и од израелског Макабија Петах Тикве, међутим, то су далеко јачи противници од нас. Прије одласка у Аустрију играли смо и са Фамосом од кога смо поражени са 0:1. За суботу смо планирали “генералку” у којој ће нам ривал на нашем стадиону бити Сутјеска из Фоче. Када све саберемо и одузмемо првенство дочекујемо у доброј атмосфери и сигуран сам да ћемо играти запажену улогу са жељом да што прије обезбиједимо мирну завршницу првенства. Као што је познато Лига се послије овог шампионата смањује, тако да ће прволигашко друштво напустити од три до пет екипа. Зато морамо бити веома опрезни - рекао је Симић.

Инфраструктура

Сви се слажу да је од највећих проблема са којима се сусреће Славија инфраструктура.

- Немамо баш адекватне услове за тренирање, јер смо практично без помоћног терена. Само добрим резултатима можда бисмо могли пробудити још више да нам помогне, али биће то веома тешко. Уколико се то не деси вјероватно ћемо наставити да статирамо, а сигуран сам да уз не баш тако велика улагања у инфраструктуру клуб може поново бити у врху Премијер лиге - нагласио је тренер Славије Горан Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана