Ватерполо турнир у Бањалуци за наук и историјске књиге

Душан Репија
Ватерполо турнир у Бањалуци за наук и историјске књиге

Бањалука - Играо се четврти минут посљедње четвртине меча између ватерполиста Бањалуке и Синтез Казања (2:25) када је Стефан Шобић постигао први гол за ватерполисте Бањалуке на међународној сцени.

Иако нас често критикују да смо народ који слави поразе, сам наступ у квалификацијама за Лигу шампиона и добијање организације турнира је велика ствар. Као што уочи почетка турнира рече тренер Бањалучана Слободан Граховац, сваки добар потез и гол његових изабраника биће бонус, с обзиром на то да су Бањалука и Портуенсе једини аматерски клуб у квалификацијама, а његова жеља испуњена је већ у првом мечу.

- Драго ми је због гола, поносан сам што сам заиграо за наш клуб и дао тај гол на овако великом догађају - рекао је Шобић.

Осим њега, мрежу је затресао и најбољи стријелац Бањалуке Драшко Вујковић и то правом минијатуром, јер је лобовао руског голмана. Пуне трибине наградиле су оба поготка,  публика је схватила да је разлика у квалитету ипак превелика, али борбеност и велику жељу домаћину нико није могао да оспори. Као имена стријелаца, у алманахе ће и имена свих ватерполиста који су наступили у првом званичном мечу. То су врло добри голман Данило Стевандић и Стефан Миловановић, затим Далибор Амиџић, Немања Бабић, Срђан Јолић, Никола Пољак, Станко Ђукић, Милан Кецман, Стефан Шобић, Миљан Малетић, Срђан Стевандић, Владан Дмитрашиновић и Драшко Вујковић. Помоћни тренер је био Каменко Кашиковић, а главни Слободан Граховац.

- Задовољан сам јер смо одиграли школски и имали прилику да учимо од најбољих. Надам се да ћемо у идућих пет или десет година постати бар полупрофесионални тим, али је за то потребно да град и држава стану иза нас. Оволико колико смо изгубили од Казања, толико смо ми бољи од ривала у домаћим базенима, тако да ипак нисмо толико лоша екипа - рекао је Граховац.

Распоред

16. септембар

18.30 Бањалука - Портуенсе

20.15 Тераса - Синтез Казањ

17. септембар

9.30 Бањалука - Тераса

11.10 Будимпешта - Синтез Казањ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана