Vaterpolisti Banjaluke bez opterećenja kreću u takmičenje

Milan Zubović
Vaterpolisti Banjaluke bez opterećenja kreću u takmičenje

Banjaluka - Utakmicom protiv ŽAK-a iz Kikinde vaterpolisti Banjaluke započeće četvrtu sezonu u Prvoj B ligi Srbije.

Meč prvog kola na rasporedu je sutra od 20 časova na Gradskom olimpijskom bazenu, a Kikinđani će doputovati i sa pionirskom ekipom, koja će odmjeriti snage sa vršnjacima iz Banjaluke. Ove sezone liga neće biti podijeljena u dvije grupe, kao što je to ranije bio slučaj, već će se klubovi takmičiti u jednoj. Umjesto planiranih deset, liga će brojati devet klubova jer je Goč odustao zbog nedostatka finansija. Nakon 18. kola doći će do podjele lige, pa će biti formirane dvije grupe. Prvu će činiti sastavi koji su bili plasirani od prvog do petog mjesta, a drugu ostali timovi sa tabele.

- Ove sezone liga će biti kvalitetnija nego ranije jer dolaze mladi igrači koji su dosta dobro fizički spremni, a skupljanje svih ekipa u jednu ligi podiglo je kvalitet. Za nas će to biti novi izazov da se pokažemo u što boljem svjetlu, napravimo bolji rezultat nego prošle sezone i što bolje spremimo za prvenstvo BiH, kroz koje možemo da izborimo nastup u evropskim takmičenjima, što nam je želja. Nismo opterećeni plasmanom među pet najboljih, ali ćemo iskoristi šansu ukoliko nam se pruži - izjavio je trener Banjaluke Slobodan Grahovac.

Pred ovu sezonu Banjalučani su prijavili 30 igrača, ali trener neće moći da računa na dvojicu u uvodnom meču.

- Povrijeđen je Srđan Stevandić, dok Dalibor Amidžić ima privatnih obaveza i pitanje je hoće li moći da igra. Generalno, nije bilo velikih promjena u igračkom kadru, okosnica ekipe ostala je na okupu, a vratio nam se Mirko Ćurlić, koji je ujedno i trener mlađih kategorija - kazao je Grahovac.

Imaju ambiciju da se drugi tim Banjaluke uključi u Jadransku ligu kada se za to steknu uslovi.

- Jedini smo klub iz Banjaluke koji je osvojio Kup i prvenstvo BiH prošle sezone i naš cilj je da ojačamo drugu ekipu, koja bi se u neko dogledno vrijeme, kada bude dovoljno sredstava, takmičila u Jadranskoj ligi. Ona je prije svega razvojna liga, jer iz nje nema prolaska ka evrotakmičenjima kao što je to, recimo, slučaj sa košarkaškom ABA ligom - kazao je Grahovac.

Učesnici

Pored Banjalučana, ove sezone u Prvoj B ligi Srbije takmičiće se četiri kluba iz Beograda: Palilula, Dorćol, Singidunum i Novi Beograd, a tu su još Spartak iz Subotice, kikindski ŽAK, valjevski Valis i kruševačka Rasina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana