Успјешна сезона Младости и поред лошег краја

Милан Зубовић
Успјешна сезона Младости и поред лошег краја

Мркоњић Град - Пласманом у Лигу за првака БиХ кошаркаши Младости испунили су циљ постављен пред почетак сезоне, али свих десет пораза у том такмичењу нису очекивали.

Лигашки дио надметања завршили су са 11 побједа и девет пораза, иако су готово били свјесни да ће се тешко умијешати у борбу за једно од прва четири мјеста, јер су им ривали бјежали неколико побједа. Нису се посебно појачали за нова искушења, па су двојицу кошаркаша који су отишли замијенила двојица нових. То је мало покварило коначан утисак, мада у табору Мркоњићана то није трагично схваћено и све је већ подређено анализи сезоне, а ускоро ће се кренути са прављењем планова за идућу сезону. Одређене жеље у вези са првим тимом постоје и преговори су у току.

- Што би се рекло, скупљамо чауре и већ петнаестак дана смо на одмору, мада пионири, кадети и јуниори тренирају и даље, а управа клуба је сезону оцијенила као веома успјешну. Ипак, већ помало размишљамо шта нам је чинити идућег љета и јесени, па смо у разговорима са свим играчима који су завршили сезону. Вољели бисмо да их све задржимо, али то обично не буде тако, па бих био задовољан да остане 70 одсто екипе. Уговоре смо већ продужили са Гојком Суџумом, Срђаном Гаврићем, Ђорђем Алексићем и Душаном Јотићем, док ће се већина њих ускоро изјаснити, иако је почетак доста далеко. Неки од играча који су завршили сезону код нас, а нису продужили уговор, још нису нашли нови ангажман - рекао је спортски директор Младости Миладин Рмуш.

Ипак, један трофеј је стигао Мркоњић Град, јер је екипа тријумфовала у Купу Републике Српске. Током љета биће одржана Скупштина клуба, која ће заузети неке смјернице о даљем раду.

- Финансијско стање је задовољавајуће и измирили смо готово све обавезе према играчима, док ће према добављачима то бити урађено до краја маја, па ћемо у ново првенство ући без дугова, што је одличан предуслов за успјешну сезону. У плану нам је да у јуну или јулу одрадимо 15-дневне контролне тренинге за млађе играче, као и оне мало старије, па да видимо ко од њих има квалитета да наступа у Лиги БиХ. Звали бисмо играче из околине, као и из Србије, а онима који прођу одређене тестове понудили бисмо сарадњу - нагласио је Рмуш.

 

Јубилеј

Младост ове године слави 40 година од оснивања клуба и рођендан ће бити достојно обиљежен.

- Покушаћемо да доведемо неко звучно кошаркашко име из АБА лиге да одиграмо пријатељску утакмицу. То би требало да се деси пред почетак нове сезоне или током нашег турнира “Да се не заборави” - казао је Рмуш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана