УЕФА забранила пет парова у квалификацијама за ЕП: БиХ не може играти против Косова

Агенције
УЕФА забранила пет парова у квалификацијама за ЕП: БиХ не може играти против Косова

Кровна кућа европског фудбала (УЕФА) забранила је пет евентуалних сусрета који би се потенцијално могли играти у квалификацијама за Европско првенство 2020. године, а репрезентација БиХ неће моћи бити у истој групи као Косово.

УЕФА је позната по томе што већ дуже вријеме не дозвољава међусобне сусрете између земаља које имају затегнут политички однос те на све могуће начине покушавају избјећи одигравање утакмица високог ризика.

Пред жријеб за групе квалификација за Европско првенство који ће се одржати 2. децембра у Дублину, УЕФА је објавила имена репрезентација које неће моћи играти заједно у групи.

Према одлуци УЕФА-е, Босна и Херцеговина и Косово не могу играти у истој групи, а поред тога заједно у групи не могу бити Арменија и Азербејџан, Гибралтар и Шпанија, Косово и Србија, као и Украјина и Русија.

Змајеви ће на извлачењу група у Дублину бити у другом шеширу захваљујући одличним резултатима у Лиги нација. Пласман на Европско првенство осигураће оне репрезентације које у својим групама заврше на једном од прва два мјеста, а остали учесници биће познати након баража УЕФА-ине Лиге нација који је на програму у марту 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана