У Борац стижу Тополовић и Зиљкић, враћа се Јаничић

Дарко Пашагић
У Борац стижу Тополовић и Зиљкић, враћа се Јаничић

Бањалука - Фудбалери Борца који са припремама крећу данас у 12 часова у наставак сезоне ући ће јачи за младог голмана Кенана Тополовића, лијево крило Алмедина Зиљкића, а веома близу повратка на Градски стадион је и Немања Јаничић, који је прошлог љета отишао у албански Љуфертари.

Ипак, ниједан од тројице поменутих играча неће се појавити на данашњој прозивци, али је готово сигурно да ће убудуће носити дрес “црвено-плавих”.

- Тополовић би требало да сутра стигне у Бањалуку, док се долазак Зиљкића очекује 20. јануара. Са њима двојицом је практично све договорено и остало је још само да парафирају уговор. Јаничић чека да добије чисте папире из Љуфертарија, који није испунио услове из уговора, али очекујемо да и то буде веома брзо завршено - нагласио је спортски директор Борца Марко Максимовић.

Тополовић, који има 21 годину, каријеру је започео у Сарајеву, потом играо за јуниорске тимове Жељезничара и Цибалије, а касније је био чувар мреже Интера из Запрешића. Двије године старији Зиљкић каријеру је започео у Новом Пазару, потом играо за други тим Војводине, Доњи Срем, Горицу, тузланску Слободу, а посљедњи клуб био му је Тузла сити са којим је раскинуо сарадњу у октобру прошле године. Јаничић, који игра штопера, је добро познато име, а прије одласка у Албанију био је капитен тима из “Платонове”.

Прије ове тројице, у редове Борца вратили су се штопер Немања Рунић и везни фудбалер Дејан Зарић.

- Очекујемо још неколико појачања до краја прелазног рока, а ако успијемо оно што смо планирали наши играчи би требало да постану два звучна имена. Међутим, о томе је још рано говорити, али очекујемо и да те дилеме буду разријешене у наредних неколико дана, односно до поласка у Анталију, који је планиран за 28. јануар - додао је Максимовић.

Шеф стручног штаба Борца Дарко Војводић презадовољан је до сада урађеним у прелазном року и вјерује да ће његова екипа успјети да оствари зацртане планове и обезбиједи повратак у премијерлигашко друштво.

- Наша жеља је била да се већ ове зиме појачамо и полако уигравамо екипу за Премијер лигу и она се обистињује. Сви доласци су били циљани и вјерујем да ћемо испунити очекивања клупског руководства, али и свих оних којима је Борац у срцу - нагласио је Војводић.

Гостовање Олимпији

По повратку са припрема у Анталији, који је планиран за 9. фебруар, “црвено-плави” ће узвратити посјету Олимпији и у Љубљани одиграти контролни меч против словеначког првака.

- Још није прецизиран датум, али је сигурно да ћемо бити њихови гости. Прије одласка у Анталију, 26. јануара играћемо против Металегеа, а у Турској је планирано одигравање три или четири утакмице - истакао је спортски директор Борца Марко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана