Trofej ostao Kupa BiH u vitrinama Igokee

Milan Zubović
Trofej ostao Kupa BiH u vitrinama Igokee

Kakanj - Trofej košarkaškog Kupa BiH ni ove godine neće promijeniti vlasnika i krasiće vitrine Igokee.

Četvrti put zaredom, a šesti ukupno, ekipa iz Aleksandrovca stigla je do pehara najmasovnijeg takmičenja i tako još jednom potvrdila svoju dominaciju. Na završnom turniru u Kaknju na putu do trofeja pobijedili su Zrinjski i Kakanj iako su obje ekipe pružile žestok otpor jedinom učesniku ABA lige iz BiH. Domaćin turnira borio se u prvom poluvremenu utakmice, ali je u drugom kvalitet Igokee došao do izražaja pa je ona meč mirno privela kraju.

- Znao sam da neće biti lako jer je domaći tim u susret ušao silno motivisan i podržan punom dvoranom, te je prvo poluvrijeme igrao iznad svojih realnih mogućnosti. Pravili su nam probleme u skoku i postigli dosta laganih poena, što sam sugerisao svojim igračima na pauzi, koji su zaigrali mnogo angažovanije, smanjili oscilacije u igri i stvorili razliku koju su čuvali do kraja. Hvala puno domaćoj publici na fer ponašanju i aplauzu kojim nas je ispratila nakon osvajanja trofeja, a sve je bilo besprijekorno - izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

U igri Igokee bile su vidljive velike oscilacije, što je posljedica promjena u ekipi, ali i povreda.

- Prije početka završnog turnira najvažnije nam je bilo da odbranimo trofej jer nismo u dobrom momentu, ni ofanzivno ni defanzivno. Razlog za to je promjena velikog broja igrača i novi se nisu stigli uklopiti jer nismo imali dovoljno vremena za trening. S obzirom na to, oscilacije su očekivane i na nama je da ih ispravimo u narednom periodu - dodao je Bajić.

Takmičenje u regionalnoj ligi biće nastavljeno tek za dvije sedmice jer su idućeg vikenda na rasporedu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a idući rival je Crvena zvezda.

- Pauza nam ide naruku, momci će dobiti nekoliko slobodnih dana i vraćamo se u dvoranu da pojačamo trening i što spremniji dočekamo iduće utakmice. Probleme nam prave povrede igrača pa se može reći da je "bolnica" u ekipi. Danilo Šibalić vuče povredu zadnje lože koju je obnovio na meču sa Kaknjem. Vuk Radivojević nije trenirao od susreta sa Mornarom, ali se priključio ekipi da odigra koliko može. Đorđe Milošević duže vrijeme ima problema sa skočnim zglobom i ove sedmice trebalo bi da počne sa laganim trčanjem, a tek iduće sa loptom - istakao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana