Трофеј остао Купа БиХ у витринама Игокее

Милан Зубовић
Трофеј остао Купа БиХ у витринама Игокее

Какањ - Трофеј кошаркашког Купа БиХ ни ове године неће промијенити власника и красиће витрине Игокее.

Четврти пут заредом, а шести укупно, екипа из Александровца стигла је до пехара најмасовнијег такмичења и тако још једном потврдила своју доминацију. На завршном турниру у Какњу на путу до трофеја побиједили су Зрињски и Какањ иако су обје екипе пружиле жесток отпор једином учеснику АБА лиге из БиХ. Домаћин турнира борио се у првом полувремену утакмице, али је у другом квалитет Игокее дошао до изражаја па је она меч мирно привела крају.

- Знао сам да неће бити лако јер је домаћи тим у сусрет ушао силно мотивисан и подржан пуном двораном, те је прво полувријеме играо изнад својих реалних могућности. Правили су нам проблеме у скоку и постигли доста лаганих поена, што сам сугерисао својим играчима на паузи, који су заиграли много ангажованије, смањили осцилације у игри и створили разлику коју су чували до краја. Хвала пуно домаћој публици на фер понашању и аплаузу којим нас је испратила након освајања трофеја, а све је било беспријекорно - изјавио је тренер Игокее Драган Бајић.

У игри Игокее биле су видљиве велике осцилације, што је посљедица промјена у екипи, али и повреда.

- Прије почетка завршног турнира најважније нам је било да одбранимо трофеј јер нисмо у добром моменту, ни офанзивно ни дефанзивно. Разлог за то је промјена великог броја играча и нови се нису стигли уклопити јер нисмо имали довољно времена за тренинг. С обзиром на то, осцилације су очекиване и на нама је да их исправимо у наредном периоду - додао је Бајић.

Такмичење у регионалној лиги биће настављено тек за двије седмице јер су идућег викенда на распореду квалификације за Свјетско првенство, а идући ривал је Црвена звезда.

- Пауза нам иде наруку, момци ће добити неколико слободних дана и враћамо се у дворану да појачамо тренинг и што спремнији дочекамо идуће утакмице. Проблеме нам праве повреде играча па се може рећи да је "болница" у екипи. Данило Шибалић вуче повреду задње ложе коју је обновио на мечу са Какњем. Вук Радивојевић није тренирао од сусрета са Морнаром, али се прикључио екипи да одигра колико може. Ђорђе Милошевић дуже вријеме има проблема са скочним зглобом и ове седмице требало би да почне са лаганим трчањем, а тек идуће са лоптом - истакао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана