Тријумф бањалучког “Дајак клуба”

Агенције
Тријумф бањалучког “Дајак клуба”

Бањалука - Бањалучки “Дајак клуб” у мушкој и посада Рафтинг клуба (РК) “Advenčr.net” из Бугарске у женској конкуренцији тријумфовали су на Рафтинг еврокупу “Меморијал Бранка Штулић”, који је одржан током викенда на Врбасу.

Бањалучани су тријумфовали, захваљујући, првенствено, фантастичној трци у дисциплини “спуст”, гдје су у односу на другопласирани загребачки РК “Кула” остварили предност од чак 22 секунде, саопштено је из РК “Кањон”.

Женска посада РК “Кањон” из Бањалуке сјајном вожњом и освојеним другим мјестом у дисциплини “спуст” осигурала је сребрну медаљу у генералном поретку Еврокупа.

- Цијела организација, стаза, и све оно што су домаћини предузели на сигурности, организацији и транспорту за сваку је похвалу. На све ово су нас у Свјетској рафтинг федерацији, већ и навикли, и увијек од Бањалучана и очекујемо организацију на највишем нивоу, рекао је потпредсједник Федерације Роберт Казик.

Предсједник Кајак кану и рафтинг савеза БиХ Александар Пастир истакао је да је све урађено на пољу транспорта чамаца, логистике, организације, поставке стаза и прилаза стазама, да би више од 200 такмичара задовољно отишло својим кућама из Бањалуке.

Након два такмичарска дана, прво мјесто у генералном пласману припало је бањалучком “Дајак клубу”, друго словеначком “Гимпексу”, а треће РК “Кула” из Загреба, док је у женској конкуренцији прва била посада бугарског тима “Advenčr.net”, друго РК “Кањон”, а треће СРК “Босна” из Зенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана