Тријумф Игокее из четвртог покушаја

Милан Зубовић
Тријумф Игокее из четвртог покушаја

Лакташи - Тек у четвртом покушају кошаркаши Игокее успјели су да побиједе Зрињски, којем нису дозволили да други пут слави у Лакташима ове сезоне.

Домаћи тим тријумфовао је убједљивим резултатом 80:59 у другом мечу финалне серије плеј-офа Лиге БиХ и изједначио резултат на 1:1. Шампион ће постати екипа која прва стигне до три побједе, док ће наредни сусрет бити игран сутра у Мостару. Гости су били бољи у уводној четвртини утакмице, када су водили с осам поена предности, али су онда домаћи средином другог периода преузели конце игре у своје руке, преокренули резултат, увећавали разлику и на крају заслужено славили. Битан детаљ сусрета десио се у другој четвртини, када се повриједио играч гостујуће екипе Тори Мареј и више се није враћао на паркет.

- Имали смо идеју на овој утакмици и много боље смо играли него у ранијим сусретима. Можда нисмо добро кренули на самом почетку, али смо врло брзо ухватили ритам и већим дијелом утакмице контролисали игру и резултат те на крају заслужено тријумфовали. Побједа нам много значи јер смо продужили серију, али има још много да се игра. Не одустајемо од жеље да одбранимо трофеј и идемо у Мостар да направимо брејк који би анулирао предност домаћег паркета коју има Зрињски те онда пред својим навијачима да дођемо до титуле - рекао је тренер Игокее Жарко Милаковић.

Турнир

Јуниори Игокее стигли су у Москву, гдје ће наступити на ИСБ Купу од 18. до 24. маја. Осим младог тима из Александровца, на турниру ће наступити још два руска клуба, као и 13 иностраних екипа. Изабраници тренера Дарка Тркуље налазе се у групи са пољском и израелском екипом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана