Trener Dobojlija Danko Panić: Sloga je morala da bude još bolja

Siniša Kotaraš
Trener Dobojlija Danko Panić: Sloga je morala da bude još bolja

Doboj - Rukometaši Sloge upravo završeno prvenstvo BiH okončali su na osmom mjestu sa 32 osvojena boda što, prema riječima šefa stručnog štaba, Danka Panića, nije rezultat koji bi se mogao smatrati uspješnim.

Prema njegovim riječima, iako sa jednom od najmlađih ekipa u ligi, Sloga je na kraju morala da bude bliža vrhu tabele.

- Moglo je bolje i realno smo trebali biti bolje plasirani. Međutim, izgubili smo na svom terenu neke bodove koje nismo smjeli, što nas je na kraju koštalo bolje pozicije - tvrdi Panić.

Dobojlije su u sezonu ušle sa vrlo podmlađenim timom, pa je i nedostatak iskustva bio jedan od razloga nešto lošijih rezultata.

- Imali smo jesenas jednu od najmlađih ekipa u ligi i sa te strane ne mogu baš pretjerano da zamjerim momcima. Ali, i pored očiglednog neiskustva, mislim da bi imali bolje rezultate samo da su malo više slušali. Za njih je ovo velika škola, a morao bih da istaknem Bojana Tulendića, naše desno krilo, kod koga je primjetan konstantan napredak tokom cijelog prvenstva. Sa druge strane, posebna pohvala ide na račun najstarijeg prvotimca Milana Pavlova, koji je bio motorna snaga ekipe. Generalno, potencijal postoji, ali je pred njima veliki rad - istakao je strateg Dobojlija.

Kada je u pitanju naredna sezona, Panić je najavio određene promjene i ambicije da se napravi iskorak prema vrhu tabele.

  • Nismo još sve definisali, a ono što je sada sigurno, jeste da će biti određenih igračkih promjena. O imenima neću sada, a sve će biti mnogo jasnije nakon klupske skupštine koja bi trebalo da se održi u skorije vrijeme. Naravno, svi mi želimo borbu za vrh, jednoga dana i za titulu, ali je veoma teško sada reći kada će se to dogoditi - zaključio je Panić.

Izviđač zasluženo prvi

Trener Sloge istakao je kako su rukometaši Izviđača zasluženo osvojili titulu šampiona BiH.

- Kada se sve sabere, mislim da je njihova titula zaslužena. Takođe, ni prvenstvo nije odavno bilo ovako neizvjesno i to je dobro. Vogošća je prokockala svoju šansu, dok su “skauti” bili najkonstantniji - kaže Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana