Trener Borca bijesan: Ekipa za vašar, igrala na vašaru

Darko Pašagić
Trener Borca bijesan: Ekipa za vašar, igrala na vašaru

Banjaluka - Trener Borca Darko Vojvodić bio je bijesan svim što se dešavalo na meču Memorijalnog turnira “Drago Kovačević” u Žeravici u kome su Banjalučani poraženi od Kozare (1:4), a koliko je bio ljut najbolje svjedoči podatak da je igrače izveo na trening po povratku na Gradski stadion i “počastio” kasnim treningom.

Nije toliko bio razočaran izdanjem svojih pulena, koliko ponašanjem glavnog arbitra Velibora Gigovića, koji je po njegovom mišljenju bez većih razloga na praktično prijateljskoj utakmici isključio Aleksandra Radulovića i tako direktno uticao na rezultat.

- Prvo da kažem da nisam od onih trenera kojima nešto znače prijateljske utakmice, odnosno turniri na kojima se za pobjedu osvajaju drvene medalje. I dalje tvrdim da imamo najbolju ekipu u ligi, posebno jaku u napadačkoj formaciji i to ćemo potvrditi u prvenstvu. Međutim, ovo što se dešavalo u Žeravici nema nikakve veze sa fudbalom. Otišli smo na ovaj turnir iz respekta prema ljudima koji vode savez, a doživjeli smo da se najveći klub u Srpskoj dočeka neprijateljski i da se na nama liječe kompleksi. Zato dok sam ja trener više nikada neću dozvoliti da igramo prijateljske utakmice u sredinama, gdje se ne cijeni ime Borca - naglasio je Vojvodić.

On je istakao da ekipa koja je istrčala na teren protiv Kozare sigurno više u ovoj formaciji nikada neće zaigrati.

- Na put nisu uopšte išli Miloš Žeravica i Saša Kajkut, a Igor Aničić je bio na klupi. Bila je to praktično sklepana ekipa za vašar, a slobodno se može reći da je i igrala na vašaru - nastavio je Vojvodić.

Razlog za trening po povratku bio je to što, prema mišljenju iskusnog stručnjaka, igrači ipak nisu trčali koliko je trebalo.

  • Mogli su pokazati malo više zalaganja, pa sam odlučio da ih kaznim sa 60 minuta trčanja. Ako se to ponovi, drugi put će trčati 90, poslije toga 120 minuta. Želim da svi u ekipi moraju biti svjesni imena i grba kluba koji nose. Borac je veliko ime i niko nema pravo da se nedovoljno trudi za njegov dres - dodao je Vojvodić, koji je tako još jednom potvrdio da je jedan od rijetkih koji nema dlake na jeziku, bar kada je u pitanju fudbal na prostoru Republike Srpske.

Trivunović zadovoljan

Kozara je do pobjede nad Borcem od 4:1 došla pogocima Siniše Radoje u 28. i 52, Srboljuba Jandrića u 66. i Milovana Novakovića u 67. minutu, dok je jedini pogodak za Borac postigao Vladan Danilović u 40. minutu.

- Bez obzira na našu visoku pobjedu Borac je i dalje glavni favorit za osvajanje šampionske titule u Prvoj ligi Srpske. Od organizatora smo tražili da igramo sa Borcem da bismo u završnici priprema vidjeli u generalnoj provjeri gdje smo u odnosu na Borac koji je za sve nas mjera uspjeha - naglasio je Vule Trivunović.

Z. V.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana