Trebinjci puni samopouzdanja: Nećemo da budemo laste u eliti

M. Zubović, R. Mijanović
Trebinjci puni samopouzdanja: Nećemo da budemo laste u eliti

Trebinje/Banjaluka - Nekoliko sportskih entuzijasta, ljubitelja košarke i novinara dočekalo je košarkaše Leotara koji su novi šampioni Republike Srpske i članovi Lige BiH.

Sve što je prije dvije godine izgledalo kao daleki san sada se ostvarilo i Leotar je ponovo u društvu najboljih košarkaša BiH. Trener ekipe Dražen Šegrt bio je presrećan zbog pobjede, a Trebinjci su prošle godine bili favoriti za titulu, ali su stali u polufinalu plej-ofa da bi sada slavili u petoj odlučujućoj utakmici finala protiv Borca kojeg su dobili u “Boriku” rezultatom 73:71. Majstorica nije mogla bez drame pa je pobjednik riješen nakon pet dodatnih minuta.

- Prošle godine bili smo viđeni kao šampioni, a dočekao nas je hladan tuš od Bratunca. Prije samo godinu i po bili smo bez registrovanog igrača, u minusu 100.000 maraka i sa dvije lopte.  Bili smo u finansijskom kanalu dok smo i dalje bolesni, ali radimo na ozdravljenju i ovo je najbolji dokaz da radimo dobar posao. Sve pohvale mojim igračima koji su cijelu sezonu iznijeli perfektno. Ovo je veliki dan za trebinjsku košarku. Održali smo 250-300 treninga, 500 sati rada, 10.500 kilometara smo prešli, što je sve iza nas da bi na kraju sve stalo u 40, odnosno 45 minuta utakmice. Bila je ovo košarkaška poslastica i da je sreće obje ekipe išle bi u Ligu BiH, ali jedan mora dalje. Malo više koncentracije presudilo je kada se meč lomio. Titula zasluženo ide u Trebinje, ali ne bi bilo nezasluženo ni da je Borac slavio. Nije lako Borcu da skupi snagu i krene iznova, ali to je jedini put - izjavio je Šegrt.

Naglasio je da ih u narednom periodu očekuje mnogo teži zadatak mimo sportskog terena.

- Od sutra počinje borba našeg administrativnog aparata da stvori resurse da igramo Ligu BiH. Ovu sezonu obilježila je ogromna energija, možda nerealne ambicije i fanatizam mada treba dobro da se pripremimo i na vrijeme počnemo pripreme. Nećemo da budemo laste, cilj nam je da se zadržimo u najelitnijem košarkaškom takmičenju BiH - dodao je Šegrt.

Kapiten Đorđije Ninković nije krio oduševljenje, navodeći da su cijeli tim i stručni štab dali sve od sebe da osvoje titulu i vrate se u Ligu.

- Vjerovali smo da možemo postati šampioni i ovo je uspjeh svih u košarkaškom klubu. Zahvalio bih se Borcu na fer igri i fantastičnoj banjalučkoj publici, a najviše svojim saigračima koji su izgarali na terenu. Neki su igrali i povrijeđeni - rekao je Ninković.

Najbolji

Košarkaš Leotara Dejan Šakotić dobio je priznanje za najboljeg strijelca i najkorisnijeg igrača doigravanja Prve lige RS dok je njegov saigrač Marko Raičević dobio priznanje kao najbolji asistent doigravanja. Član Borca Arsenije Vučković je najbolji skakač plej-ofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana