Titula najljepši poklon za 100. rođendan Jedinstva iz Brčkog

Darko Pašagić
Titula najljepši poklon za 100. rođendan Jedinstva iz Brčkog

Brčko - Poslije deset sušnih godina igrači Jedinstva su na dobrom putu da Brčko ponovo vrate na prvoligašku scenu Srpske, gdje su proveli ukupno 11 sezona.

Izabranici Ninoslava Mirića osvojili su jesenju titulu sa samo četiri izgubljena boda, jer su u 14 utakmica ostvarili 12 pobjeda i dva remija.

- Iza nas je odlična polusezona, ali i pored sjajnih igara nismo uspjeli puno da odmaknemo jedinom konkurentu za titulu Leotaru, koji je iza nas sa dva boda zaostatka. Ipak, vjerujem da ćemo uspjeti da na kraju budemo uspješniji od Trebinjaca i da ćemo našem klubu, koji 7. aprila 2019. slavi 100 godina postojanja, podariti titulu za veliki jubilej - naglasio je Mirić koji se nalazi u dvostrukoj ulozi, kao trener i kao igrač.

Brčaci su prošle godine u finišu sezone obezbijedili opstanak među drugoligašima, a onda se praktično preko noći desila renesansa.

- Dolaskom novih čelnih ljudi stvari su već u drugom dijelu prošle sezone krenule nabolje, a ljetos smo praktično promijenili cijeli tim, jer su iz te ekipe ostala samo dva igrača i golman. Napravili smo skladnu cjelinu, koja je pokazala da ima potencijal i da može da se upusti u bitku za plasman u viši rang - nastavio je Ninić. 

U Jedinstvu su čvrsto riješeni da vrate sjaj brčanskog fudbala, jer je ovaj klub u bivšoj Jugoslaviji bio drugoligaš dugi niz godina.

- Znamo na kojim smo pozicijama deficitarni i želimo da se tokom zime pojačamo, a nekim igračima koji nisu opravdali očekivanja ćemo se zahvaliti na saradnji. Vjerujem da će se i nastaviti sa davno započetim radovima na rekonstrukciji stadiona i da ćemo uz prvoligaški fudbal dobiti i savremeni objekat. Poslije toga želja je da se ustabilimo kao prvoligaši, a onda za nekoliko godina da se pokušamo dočepati premijerligaškog društva - dodao je Ninić.

Cvjetković

Već više od dvije decenije u Jedinstvu je nezaobilazno ime Rade Cvjetkovića. Nekadašnji igrač, a potom sekretar, član uprave, jedan je od rijetkih koji su bili uz Brčake i kada je situacija bila gotovo bezizlazna.

- Godinama smo bili stabilan prvoligaš, dva puta smo osvajali i Kup Srpske, 2003. i 2005. godine, ali u posljednjoj deceniji bilo je mnogo padova. Čak smo poslije sezone 2013/14. morali i među trećeligaše, ali, na sreću, vratili smo se u Drugu ligu sljedeće godine. Sada imamo veliku priliku da se vratimo tamo gdje pripadamo i jednostavno je moramo iskoristiti - naglasio je Cvjetković, koji danas obavlja funkciju sekretara kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana