Tijana Bošković za “Glas Srpske”: Zlato u Tokiju bilo bi kruna generacije

Nikola Lučić
Tijana Bošković za “Glas Srpske”: Zlato u Tokiju bilo bi kruna generacije

Banjaluka - Osvajanje titula prvaka Evrope i svijeta odbojkašica Srbije ne bi bilo moguće da nije bilo doprinosa Tijane Bošković, koja je igrala jednu od ključnih uloga u svim podvizima “gracija”, pa se ništa manje ne očekuje ni u narednom periodu.

S obzirom na sve prethodne uspjehe, zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine zatvorila bi krug i bila kruna sjajne generacije, a rođena Bilećanka je u razgovoru za “Glas Srpske” poručila da će Srpkinje i u zemlji Izlazećeg sunca jurišati na novo zlato.  

- Sigurno da bi dobar rezultat na Olimpijskim igrama nekako zaokružio cijelu priču, prošli put smo osvojile srebro, tako da ne bi trebalo da imamo problema da se kvalifikujemo. Iako je rano pričati o Tokiju, daćemo sve od sebe da dođemo do zlatnog odličja, jer smo svjesni našeg kvaliteta i ne sumnjamo u svoje mogućnosti - rekla je Boškovićeva. 

Izabranice Zorana Terzića već su se okupile pred prve mečeve u Ligi nacije koje će odigrati protiv Holandije, Koreje i Turske (21. - 24. maj), a Tijana je poručila da su ove godine prioritet kvalifikacije za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo na kojem će braniti titulu.  

- Drago mi je što smo se poslije sedam mjeseci okupili, još nismo u punom sastavu, ali se nadam da ćemo uskoro biti. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za sve izazove. Ono što me posebno raduje jeste što na spisku vidim veliki broj novih imena, odnosno odbojkašica koje igraju u domaćim klubovima. Sigurno će imati najbolju priliku da steknu neka nova iskustva i okušaju u mnogo zahtjevnijim takmičenjima - jasna je Boškovićeva. 

Ona je u petak bila promotor “Sajma sporta” u Banjaluci, a kako je svojevremeno bila učesnik Malih olimpijskih igara zna koliko su važni ovakvi događaji.

- Veliko mi je zadovoljstvo bilo doći u Banjaluku, ovakve manifestacije su prava stvar za razvoj djece koja bi trebalo da se bave sportom od malih nogu. Sportista sam i znam koliko ovo znači, rođena sam i odrasla u RS, tako da mi je jako drago što sam imala priliku da budem promotor jednog ovako važnog događaja - rekla je Boškovićeva. 

Izmakla titula u Turskoj

Iako je i ove godine bila blizu, Tijani je ponovo izmakla titula prvaka Turske sa Ezačibašijem, ali sezona nije bila neuspješna pošto su igračice iz Istanbula osvojile Superkup i Kup Turske.

- Prošle i ove godine završile smo na drugom mjestu i nekako ostaje žal za titulom. Za četiri godine u Ezadžibašiju nisam uspjela da osvojim titulu prvaka, ali naredne dvije godine sigurno ostajem u Istanbulu, tako da ću nastaviti da pokušavam - rekla je Boškovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana