Тијана Бошковић, најбоља одбојкашица Свјетског првенства, за Глас Српске: Никад не заборављам одакле сам

Душан Репија
Тијана Бошковић, најбоља одбојкашица Свјетског првенства, за Глас Српске: Никад не заборављам одакле сам

Београд - Са само 21 годином има свијет под ногама - златну медаљу око врата и признање за најкориснију играчицу Свјетског првенства.

Иако се у колективним спортовима обично не истичу појединци, овдје је ситуација мало другачија, јер је јасно да Србија без Тијане Бошковић не би била ни близу толико јака. Као у пјесми "Забрањеног пушења" висока Билећанка "тукла" је између осталих Бразилке, Јапанке, Кинескиње, Холанђанке и на крају Италијанке, па иако се мало уморила, има снаге за дане великог славља.

- Бити шампион свијета је најбољи осјећај. То је нешто о чему многи сањају, а само малобројни срећници успију. Зато не обраћам пажњу на умор иако смо заиста исцрпљене, јер смо за двадесетак дана одиграле 13 утакмица. Гледам то са друге стране, да смо одиграле бар меч мање сигурно не бисмо биле побједнице, тако да се не смијемо жалити на умор - рекла је Бошковићева за "Глас Српске". 

Утисци величанственог похода по јапанским градовима још се нису слегли.

- Искрена да будем, мислим да још нисмо свјесне шта смо направиле. Потајно смо се надале, вјеровале да можемо и прије него што смо почели припреме у Палама. Како је турнир одмицао очекивања су расла. Знале смо да имамо квалитет, наше другарство и хемија никада нису били спорни, па се на срећу све посложило и сада можемо да уживамо - рекла је Бошковићева.

Дио умора свакако се заборави када угледате лица најмилијих, а Тијану је и овај пут, као и послије сваког великог такмичења, на аеродрому дочекала породица.

- То су најљепши и најемотивнији тренуци. Жао ми је што овај пут нећу имати времена да бар на дан-два одем у Билећу и подијелим радост са суграђанима, али биће прилике. Клупска сезона стартује већ почетком новембра, тако да ћу убрзо пут Турске - рекла је одбојкашица Езачибашија.

Слика Бранкице Михајловић и ње како држе шал са натписом Република Српска тренутно је најпопуларнија у Српској.

- На сваком кораку осјећамо љубав и пажњу наших људи. Никада не заборављамо одакле смо и са поносом то показујемо. Велико хвала свим навијачима из Српске, било је прелијепо у Палама и на пријатељском мечу у Бањалуци. Тај пут се показао таличним и надам се да ће постати пракса - закључила је Бошковићева.

Поповић: Драго ми је ако смо помогли

Дјелић заслуга за злато одбојкашица Србије иде и на рачун Одбојкашког савеза Републике Српске, који је био технички организатор припрема "грација" у Палама, а потом и пријатељске утакмице у Бањалуци против Бугарске.

- Челници ОС Србије били су одушевљени условима, двораном, климом, ваздухом, гостопримством, што су и одбојкашице стално истицале док су тамо боравиле. Потрудили смо се да им будемо при руци и да не воде бригу о неким ситницама. Прелијепо је било и у "Борику" иако је потражња за улазницама била много већа од понуде. Драго нам је ако смо бар мало помогли - рекао је предсједник ОС РС Милутин Поповић.

МВП признање

Осим златне медаље, Тијана Бошковић је партијама заслужила и награду најкорисније играчице првенства.

- Велико признање и велика награда, посебно у мојим годинама. Пресрећна сам, али многе заслуге иду и на рачун саиграчица које су ми омогућиле да добијем ово признање - рекла је Бошковићева коју су навијачи на аеродрому поздравили повицима "МВП, МВП".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана