Težak teren kriv za loš fudbal u Prijedoru

D. P. - Z. V.
Težak teren kriv za loš fudbal u Prijedoru

Prijedor - Fudbaleri Rudar Prijedora i Kozare u generalnoj provjeri pred nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske igrali su neriješeno, 1:1.

Susret je odigran po veoma lošem terenu pa treneri Nedžad Žerić  i Igor Janković nisu baš mogli da se uvjere u mogućnosti igrača, ali htijenja i borbenosti nije nedostajalo. Domaći su poveli pogotkom Ognjena Davidovića u 12. minutu, a sredinom prvog dijela Gradiščani su imali priliku da dođu do izjednačenja, ali sa bijele tačke nije bio precizan Boris Raspudić. U 68. minutu Neven Bunić je pogodio mrežu “rudara” i postavio konačan rezultat.

- Igralo se veoma čvrsto i borbeno, ali jednostavno težak teren je onemogućio bolji fudbal. U nastavku susreta bilo je dosta izmjena na obje strane i tada je ritam opao - rekao je Žerić.

Naglasio je da je zadovoljan odrađenim pripremama.

- Iako smo radili u dosta teškim uslovima, urađeno je sve što smo planirali. Možda nismo doveli sva pojačanja koja smo planirali, ali će sigurno povratak Nemanje Marića i dolazak Benjamina Dizdarića mnogo značiti našoj ekipi, koja je uz Željezničar Sport tim najmlađa u eliti Srpske. Najvažnije je da što prije osiguramo plasman među šest, a onda će sve biti lakše - dodao je Žerić.

Kormilar Kozare Igor Janković smatra da će njegova ekipa u nastavak sezone ući u dobrom raspoloženju.

- Iako je teren u Prijedoru bio loš, igrači su se trudili da pruže maksimum. Pripreme smo dobro odradili i bez obzira što smo imali dosta promjena u ekipi smatram da smo se dobro uigrali. Osnovni cilj će nam biti da što prije osiguramo plasman u Ligu za prvaka i vjerujem da do njega možemo. Naravno ne smijemo ni na trenutak pomisliti da ćemo to lako ostvariti - istakao je Janković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana