Težak put MMA borca Nemanje Milaković do svjetske slave

Darko Pašagić
Težak put MMA borca Nemanje Milaković do svjetske slave

Banjaluka - Mješovite borilačke vještine, poznatije kao MMA ili ultimat fajt, sve više privlače pažnju sportske javnosti, a da je tako potvrđuje i banjalučka MMA akademija “The Underdogs” čiji je osnivač Nemanja Milaković.

Akademija trenutno okuplja nešto više od 20 članova u svim uzrasnim kategorijama i već ostvaruju zapažene rezultate u regionu. Sigurno najzapaženije među njima ostvaruje sam Milaković (26), koji je i glavni trener u klubu. Do sada je imao osam borbi uz bilans od pet pobjeda i tri poraza, a posljednji meč je imao nedavno na novosadskom “Megdanu”, gdje je pobijedio Aleksandra Jankovića iz Srbije prekidom u trećoj rundi.

- Trijumf nad Jankovićem mi je do sada najvažniji u karijeri i sigurno će mi mnogo značiti. Naredni meč trebalo bi da imam u septembru i to u “Boriku”, kada bi u Banjaluci trebalo da bude održana manifestacija u okviru organizacije “Megdan”. Istina, postoji mogućnost da u junu ili julu imam možda neki meč u inostranstvu, ali o tom je još rano govoriti - naglasio je Milaković, koji je prije ulaska među MMA profesionalce bio amaterski šampion BiH u “K-1”.

Borilačkim sportovima bavi se skoro punu deceniju, a razlog za ulazak u ring, a potom i u “oktagon” je želja da se riješi nagomilane negativne energije i usmjeri je u nešto korisno.

- Bio sam dosta problematičan u tinejdžerskim godinama. Često sam znao i da se potučem, a kada sam počeo da treniram, a potom i da imam mečeve, dobio sam odličan način da se “izduvam”. Sa vremenom su i porasli apetiti, mada sam svjestan da je put do svjetske slave veoma težak, praktično nemoguć. Ipak, vjerujem da se u MMA može napraviti karijera i zaraditi novac, mada su kod nas uslovi za svaki sport na minimumu - izjavio je Milaković.

Na nedavnom državnom prvenstvu Srbije za mlađe kategorije u Vrbasu članovi akademije “ The Underdogs ”, ili u prevodu autsajderi, proglašeni su za najbolji klub šampionata. Sva četvorica Banjalučana koji su nastupili na ovom takmičenju osvojili su medalje - zlatni su bili Damjan Jeličić i Milan Đurica, srebrni Stefan Vekić, a bronzani Vujadin Vujinović.

Zahvalnost

Milaković je naglasio da je veoma teško naći nekog ko je voljan da pomogne njemu i MMA akademiji “The Underdogs”, ali da ipak ima pojedinaca koji zaslužuju zahvalnost.

- Praktično nemamo nijednog sponzora, ali se nadam da će se vremenom situacija promijeniti. Zahvalio bi Kik-boks klubu “Draženko Ninić” i njenom osnivaču, našem velikom šampionu Draženku Niniću, koji nam često izađu u susret i pomažu tokom priprema. Isto tako, uz nas je stalno Fitnes centar “Olimpija” i trener Ognjen Vujaković - naglasio je Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana