Тања Каришик-Кошарац, биатлонка за Глас Српске: Трећим Играма се радујем као и првим

Данијел Радујковић
Тања Каришик-Кошарац, биатлонка за Глас Српске: Трећим Играма се радујем као и првим

Источно Сарајево - Појавити се једном на Олимпијским играма је велика ствар за сваког спортисту, а биатлонка из Источног Сарајева Тања Каришик-Кошарац (26) ускоро ће се моћи похвалити да је три пута била учесник на највећој спортској смотри, што не може много људи.

Након Ванкувера 2010. и Сочија четири године касније Тања ће од 9. до 25. фебруара 2018. бити у јужнокорејском Пјонгчангу, гдје ће се борити против најбољих такмичара свијета у зимским спортовима. Иако је већ искусна на Играма, она се са истим ентузијазмом радује новим изазовима.

- Свакако да није лако пласирати се по трећи пут, али успјела сам. Све Игре су посебне за себе, сваким се изнова радујем као да су прве и на свакима се подједнако трудим, ако не и више. Сада имам неко искуство које раније нисам имала, што ће ми сигурно помоћи. Олимпијске игре су саме по себи највећи догађај за сваког спортисту и једва чекам да почну, много се радујем новом учешћу - рекла је Каришик-Кошарац.

Ако не буде промјена она би у Јужној Кореји требало да наступа у биатлону спринт на 7,5 километра (два гађања) и индивидуал 15 километра (четири гађања), као и скијашком трчање на десет километра слободним стилом.

- Сваке године и у свакој новој сезони имам више искуства што користим да будем боља. Трудим се да научим нешто ново, да пратим друге такмичарке и да покупим нове ствари од њих. Надам се да ћу учествовати у обје дисциплине, трчању и биатлону, у Појнгчангу, али све ћу знати око 20. јануара. Наступати у обје трке није лако, јер су два раздвојена спорта и налазе се на двије различите стране. Улажем велике напоре да стигнем све, али свакако да је биатлон моја омиљена дисциплина - додала је Тања.

Добру увертиру пред Игре имаће на Европском првенству које је на програму крајем јануара у Италији. Због запажених наступа у ИБУ купу има разлога да се нада добрим резултатима на оба велика такмичењима.

- Почетком новембра отишла сам у Шведску и обавила дио припрема, а од средине тог мјесеца кренуле су и трке. Била сам у Норвешкој, Швајцарској и Аустрији. Изузетно сам задовољна тренутном тркачком формом, а што се тиче пуцања било је некад боље, некад лошије, али све у свему, када се све сабере, задовољна сам. Сада сам код куће до 3. јануара и онда настављам са такмичењима. Имају два ИБУ купа, па онда Европско првенство и онда долазе Олимпијске игре. Не бих тачно ништа унапријед говорила, али се надам неком бољем резултату. Форма је сад добра и надам се да ћу је одржати. Желим да дам свој максимум, зависиће доста од гађања, никада се не зна - закључила је Каришик-Кошарац.

Она и остатак делегације БиХ, коју би требало да чини петнаестак људи, пут Пјонгчанга кренуће 4. фебруара наредне године да би имали неколико дана да се привикну на нове услове и временску зону.

БиХ са пет такмичара

Поред Тање Каришик-Кошарац од такмичара из БиХ на Олимпијским играма у Пјонгчангу учествоваће још сигурно четворо спортиста. У алпском сијању такмичиће се Игор Лаикерт, Емир Локмић и Елведина Музаферија, док ће се Младен Плакаловић опробати у скијашком трчању. Шансе да оду у Јужну Кореју имају још Сања Кусмук и Един Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана