TV turnir “Doboj 2018”: Na otvaranju Sloga i Steaua

Siniša Kotaraš
TV turnir “Doboj 2018”: Na otvaranju Sloga i Steaua

Doboj - Jubilarni, 50. po redu, Međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2018” otvoriće domaća Sloga i rumunski velikan Steaua iz Bukurešta.

To je odlučeno na sastanku takmičarske komisije koja je objelodanila i sastave grupa ovogodišnjeg turnira. Tako će se u grupi A, pored Sloge i Steaue, takmičiti slovenački Koper i Tatran iz Prešova, predstavnik Slovačke. U grupi B su prošlogodišnji pobjednik turnira, danski Kolding, šampion Srbije Vojvodina, prvak BiH Izviđač, te izraelski Hapoel Rišon, na čijem golu stoji nekadašnji golman Sloge Peđa Dejanović.

Sa željom da jubilarno izdanje turnira, koji će ove godine trajati od 14. do 18. avgusta, učine bogatijim i privlačnijim za ljubitelje rukometa, ne samo u Doboju, već i šire, organizatori su iskoristili priliku da se prisjete još jednog značajnog događaja iz istorije dobojskog rukometa.

Naime, rukometaši Sloge su, u sezoni 1983/84. predstavljali tadašnju Jugoslaviju u Kupu pobjednika kupova i stigli do samog finala. A tamo su, nažalost, zaustavljeni od slavne Barselone (21:24).

- To je najveći uspjeh našeg rukometa i želimo da ga dostojno obilježimo. Još se dogovaramo o svemu u vezi sa tima, ali sam siguran da ćemo organizovati jednu utakmicu veterana, a onda, naravno, i svečani koktel u njihovu čast - istakao je predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović.

Prema njegovim riječima, gosti će biti i neki od slavnih rukometaša koji su svojevremeno pobjeđivali na njemu.

  • Stupili smo u kontakt sa Abasom Arslanagićem, Miloradom Karalićem, Zdravkom Rađenovićem, Mirkom Bašićem i još nekim od članova tih sjajnih generacija i onu sa oduševljenjem prihvatili poziv da budu naši gosti. Takođe, očekujemo da dođu i predstavnici rukometnih saveza Srbije i Slovenije, pa da se svi zajedno podsjetimo vremena kada je rukomet na ovim prostorima, najviše zahvaljujući njima, značio mnogo - pojasnio je Suljkanović.

Parada sporta

Već po običaju, dan uoči početka turnira, ulicama Doboja se organizuje “Parada sporta”, defile mladih sportista i sportistkinja ovog grada.

- Ponosni smo na tu paradu, a posebno što će ove godine ona imati i međunarodni karakter. Naime, u Doboju se u isto vrijeme održava međunarodni džudo turnir na kojem učestvuju takmičari iz pet zemalja i oni će se priključiti našoj paradi sporta - naglasio je Enes Suljkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana