Сва богатства спорта Српске на једном мјесту

Глас Српске
Сва богатства спорта Српске на једном мјесту

Бањалука - Други Сајам спорта Републике Српске, који ће бити одржан на “Бањалучком велесајму” 17. маја, понудиће много занимљивих садржаја, новитета, такмичења и награда за посјетиоце.

Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са градом Бањалука направило је велики корак напријед у односу на премијерно издање које је одлично прошло. Ове године циљна група су дјеца школског и предшколског узраста која ће на Сајму спорта имати прилику да виде демонстрацију вјештина у различитим спортовима, заиграти на спортским теренима и можда открити спортски таленат.

- Сајам ће се бити организован радним даном јер желимо да омогућимо организован долазак школских и предшколских група дјеце која ће на једном мјесту моћи да виде све што спорт Српске у овом моменту нуди. Ако бар неко од њих, након посјете сајму, одлучи да се бави спортом сматраћемо да смо успјели - истакла је министарка породице, омладине и спорта Соња Давидовић.

Дјеца ће моћи да виде некада успјешне одбојкаше Жељка Танасковића и Владимира Батеза, као и прослављеног одбојкашког тренера Зорана Гајића. На сајму ће се представити 50 учесника, од чега 40 спортских савеза, а осталих десет учесника чине високошколске установе у области спорта, установе које се баве здравственом заштитом и рехабилитацијом спортиста, произвођачи и продавачи спортске опреме и реквизита, као и произвођачи спортске прехране. Осим презентације спортова на одговарајућим борилиштима, велика пажња биће посвећена здравственој заштити спортиста.

- Како бисмо указали на значај превенције и обављања редовних систематских прегледа за младе спортисте, са Заводом за медицину рада и спорта договорили смо да за десет спортиста обезбиједи ЕКГ преглед и спирометрију. Спорт студио Бањалука и Александар Јаковљевић имаће практичан приказ тестирања спортиста - нагласила је Давидовићева и додала да ће и Факултет физичког васпитања и спорта Бањалука имати практичан приказ мјерења физичких способности спортиста - дијагностика скочности и приказ динамометрије у спорту.

Такође, Факултет спортских наука Паневропског универзитета Апеирон Бањалука презентоваће своје активности те урадити неколико дијагностичких мјерења, која су саставни дио припреме спортиста.

Награде

У сарадњи са произвођачима спортске опреме обезбијеђен је велики број награда за учеснике Сајма спорта. Тако ће бити изабрана три најбоље уређена штанда, а бањалучка фирма, ГБТ - произвођач спортске опреме, најбоље штандове наградиће својим промотивним производима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана